PÉCS – Megnéztük, hogyan reagáltak a pécsi politikusok a CEU elleni törvényre, illetve az elmúlt évek legjelentősebb tüntetés-sorozatára. A hivatalos és/vagy magán Facebook-oldalak bejegyzéseit olvastuk át.

A cikk a hirdetés után folytatódikSEHOGY.

A DK-s Kunszt Márta, de még a FORUM-MSZP-EGYÜTT-PM-s Cserfainé Kovács Ágnes is hallgat. Ahogyan hallgatnak az ÖPE és a Jobbik képviselői is. (Maximum magukban röhögnek.) A pécsi városházi ellenzéki politikusok közül Keresztes László Lóránt (LMP) adott jelt arról, hogy ezen a bolygón él, ő megosztotta a PTE KTK oktatóinak a CEU-ügyben kiadott állásfoglalását. Vicze Csilla (ÖPE) viszont már nem városházi képviselő, nagyjából pont az ilyen ügyek miatt mondott le, amit el is mondott lapunknak.

A Kormánypárt helyi arcai meg egész egyszerűen hallgatnak, mint a sír! Sehol sem találtunk még egy szolid Sorosozást sem, sehol egy ?vesszen a CEU?, de még csak egy kis bátorító üzenet sem, Költészet napi versikébe rejtett bíztatás a támogatásukról a Mélyen Tisztelt Köztársasági Elnök Úrnak, úgy hogy azt még Cser Ágnes is megirigyelje.

De semmi.

Illetve egyvalaki van csak talpon, a kegyvesztetté lett Fodor Ibolya. Az ex-Fideszes kertvárosi képviselőnő amúgy hétköznapokon is sokszor tol majdhogynem Bayer-i kontentet, de most igazán összegyűjtötte a puskaport, és megmentette volt párttársai mundérjának becsületét. De nem is próbálkozunk leírással, inkább szó szerint idézzük:

Ránéztünk azért a kormánypárti országgyűlési képviselőink Facebook-portájára is, ha már megszavazták a lex CEU-t. 

Hoppál Péter megmutatta, hogy érti a poént, még ha tőlünk is jön.

 

Sőt, a kozármislenyi avató kapcsán hívatlanul érkező kommentet is olyan stíllel és dezinformációval pattintotta le megbízott Facebook-adminja, hogy öröm nézni.

 

 

Mi pedig nem tudunk szabadulni a gondolattól, hogy Csizi Péter közben ilyen szépen, a CEU-t jelképező szőlőtőkével üzent párttársainak.

KategóriákMETÁL