PÉCS ? Jogellenesen mondtak fel tömegesen a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-nél dolgozók tavaly nyáron ? döntött hétfőn a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munakügyi Bíróság, értesült a hírről a Szabad Pécs. A határozat nem jogerős.

A cikk a hirdetés után folytatódikOrszágos lapok is beszámoltak arról tavaly nyáron, hogy a Zsolnay Zrt. mintegy százhúsz volt dolgozója mondott fel egyazon napon.

A dolgozók egyidejűleg a pécsi önkormányzat által alapított Ledina Kerámia Kft.-hez szerződtek le, a pécsi önkormányzat által, a Pécsi Vízmű elfoglalása miatt alapított Tettye Forrásház Zrt. Székházának egyik irodájában.

A Zsolnay Zrt. ezt követően munkaügyi keresetet indított a felmondott dolgozók ellen, 25 millió forintot követleve összesen a mintegy százhúsz volt munkavállalótól. A dolgozók közül azok is részt vettek alperesként a perben, akik azóta visszamentek a Zsolnay-gyárba dolgozni.

Dr. Bodnár Imre, a Zsolnay Zrt. ügyvédje a Szabad Pécsnek hétfőn elmondta, hogy nem jogerősen, de első fokon határozatot hozott a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, amely nekik adott igazat. Kimondta a bíróság, hogy jogellenes volt a dolgozók felmondása, mindegyik volt dolgozót egy havi munkabérének a megfizetésére kötelezte emiatt, és a nem jogerős határozat szerint összesen több mint kétmillió forint ügyvédi költséget is állniuk kell a dolgozóknak.

KategóriákMETÁL