PALKONYA ? Több mint kétezren voltak szombaton Palkonyán, gyakorlatilag ismét megtelt a 2007-ben Európa Kulturális Faluja címet is elnyert, Villányhoz közeli község. Palkonya ráadásul egyre több és egyre jobb rendezvényeivel, egyre több helyi vendégházával, egyre inkább önálló célpontja a környéket felfedezni vágyó turistáknak.

A cikk a hirdetés után folytatódik 

Az egy héttel húsvét után megrendezett Hú!SVÉT idén is jól sikerült, és az elmúlt napokhoz képest még az idő is megjavult. Így reméljük, jövőre is lesz majd Palkonyán a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjainak találkozója. Az idei rendezvényből (Hú!SVÉT+SWEET) azonban a SWEET még hátravan, azaz az ország legjobb vidéki cukrászdáinak napja. Vasárnap is érdemes lesz tehát a fehérre meszelt, kupolás templom és a dombra felfutó történelmi pincesor falujába ellátogatni.

 

 

Gyakorlatilag szinte minden helyen voltunk és kóstoltunk, és tényleg nem véletlenül kerültek be a SVÉT köreibe a tagok. Haza így igencsak jókedvűen indulhattunk, volt minek örülni, de azért sóhajtottunk is egyet: nem kivételezésből írjuk, és nem is álltottunk fel semmiféle sorrendet, de azt mondtuk, hogy azért az nagyon nagy kár, hogy ilyen messze van Baranyától Encs és az Anyukám mondta!

 

KategóriákMETÁL