PÉCS – A Szulejmán szultán sírkápolnája nyomában című dokumentumfilm bemutatóját tartják ma délután a pécsi Apolló Moziban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA tartalomismertető szerint a film – a kutatásban résztvevők és egy narrátor segítségével – azt meséli el, hogy miképpen született meg az I. Szulejmán szigetvári sírkápolnája utáni kutatási program, hogyan zajlott, s milyen közéleti, gazdasági, politikai kérdéseket vetett fel. Sőt azt is, hogy milyen elképesztő dimenziókat ért meg a nemzetközi nyilvánosságban. A történet 2012-ben indult és napjainkig tart. A szereplők felidézik emlékeiket, a fontosabb fordulópontokat, mindezt sok illusztrációval.

Egy izgalmas, jó dokumentumfilm sok esetben legalább olyan lebilincselő lehet, mint egy egész estés mozifilm, és reményeink szerint Szász István félórás dokumentumfilmje ilyen lesz. Ráadásul sajnos nagyon ritka alkalom, hogy moziban nézhetünk dokumentumfilmet, a mostaninak pedig ez lesz a premierje! Jó szórakozást!

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (ceh.pecs@gmail.com), a helyek azonban már korlátozottak, úgyhogy aki érdeklődik, gyorsan írjon egy e-mailt.

A jegyek átvétele április 13-án, a filmbemutató kezdete előtt 30 perccel a helyszínen lehetséges. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Hely: Apolló Mozi (Pécs, Perczel M. u. 22.) 16mm (nagyterem)

Időpont: 20117. április 13. csütörtök 17 óra

A vetítés után beszélgetés is lesz a film alkotóival.

KategóriákPOP