A cikk a hirdetés után folytatódikPÉCS A Pécsi Járásbíróság 2017. május 5-én kihirdetett ítéletével Cs. A. vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte és megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott közös zárkában volt elhelyezve a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási intézet egyik zárkájában egy társával. A zárkában 2015 márciusában, zárkabiztonsági ellenőrzést végzett nála a büntetés-végrehajtási intézet két dolgozója, egy bv őrmester és egy bv törzsőrmester. 

A törzsőrmester felszólította a vádlott zárkatársát, hogy hagyja el a zárkát, s a folyósóra kísérte. AZ őrmester a vádlottat ellenőrizte a cellában, s felszólította dolgai összepakolására. A vádlott kifogásolta az ellenőrzést, kiabált az őrrel. A vádlott nemhogy abbahagyta volna, de egyre hangosabban kiabált. Ekkor már a törzsőrmester is berohant a zárkáb, a vádlott ezért nekitámadt, öklét ütésre emelte, de törzsőrmester elkapta a csuklóját és a másik őrrel a földre húzták. A vádlott  kapálózott, az őröket megütötte, megrúgta közben, s megpróbálta megharapni. Ezt követően megbilincselték.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentéséret, másodsorban enyhítésért fellebbezést jelentettek be, ezért az ítélet nem jogerős.

KategóriákPOP