KOMLÓ – Egy német cég versenyt hirdetett: az a magyarországi menhely, amelyik a legtöbb szavazatot kapja, 500 kiló kutyatápot és 500 kiló macskaalmot kap tőlük. A Komlói Állatvédő Egyesület jól mozgósított, és bezsebelte a tonnányi adományt. 

A cikk a hirdetés után folytatódikAz összefogásnak köszönhetően rengeteg száraztáp juthat a komlói ebeknek, és ugyanennyi alom a cicáknak – számolt be a hírről a 7300.hu. 

A Fedor (Magyarországon új forgalmazó, német cég) által meghirdetett versenyt az a menhely nyerhette, amelyik a legtöbb szavazatot gyűjti be egy hónap alatt. Áprilisban ez a Komlói Állatvédő Egyesületnek sikerültA komlóiak összesen 1256 szavazatot kaptak, így a cég jóvoltából 500 kiló kutyaeledel és 500 kiló macskaalom érkezik hamarosan a városba.

Gelányiné Tóth Tünde, az Egyesület elnöke a 7300.hu érdeklődésére elmondta, a 2012-es alapítás óta először mosolygott rájuk a szerencse, hiába csatlakoztak több akcióhoz is. Az adománynak természetesen most is lesz helye – hangsúlyozta. A Kárászon működtetett cicaházban évente átlagosan 50-100 macskát látnak el és adnak gazdához, és ők segítenek a komlói gyepmesteri telepre bevitt kutyák kihozatalában is. Azokat a kóbor kutyákat, amelyek karanténja és türelmi ideje lejárt a telepen, ők látják el élelemmel, akárcsak az ideiglenes gazdáknál elhelyezett állatokat. Emellett gyakran segítenek rászoruló családoknak is, hogy megfelelően el tudják látni háziállataikat. Mindehhez nagy segítséget nyújt majd a nyeremény – fogalmazott Gelányiné Tóth Tünde.

Aki szeretne több mindent megtudni a komlói civil szervezetről, kattintson IDE vagy IDE.

KategóriákPOP