Merthogy nem kevés kábítószer növényről volt szó. A Mohácsi Járási Ügyészség kábítószer birtoklása miatt emelt vádat két baranyai férfi ellen. A rajtaütés után elfogott férfiak egyike a háza kertjében, a másik egy kültelki tanyán élve termesztette a kábítószert.

A cikk a hirdetés után folytatódik„A vádlottak egyike egy baranyai faluban, egy kültelki tanyán termesztett kábítószer növényt, kannabiszt” – olvasható a baranyai főügyészség szerda reggeli közleményében. Ahogyan az is, hogy a tanya területén termesztett, összesen 70 tő kannabisz növény neveléséhez szükséges magokat a vádlott még 2018. év elején, az interneten vásárolta.

A férfi a tanyája mellett a lakóhelyén kábítószer termesztésére alkalmas helyiséget alakított ki. Az ingatlanon álló mellékhelyiségben, illetve a ház földszintjén nátriumlámpákat helyezett el, valamint a növény termesztéséhez szükséges szellőztetést is kialakított. A férfi lakásán és a tanyáján még 2018 szeptemberében került sor házkutatásra, amelynek során 70 tő kannabiszt, leszüretelt, kiszárított növényeket, valamint a termesztéshez szükséges berendezéseket foglaltak le.

Az ügy másik vádlottja Ausztriában vásárolt 10 darab kannabiszmagot, melyet ezt követően 2018 májusában lakóhelyének kertjében elültetett.  A 10 magból 8 tő eredt meg. 

A férfinél szintén 2018 szeptemberében került sor házkutatásra és lefoglalásra, melynek során a csekély mennyiséget meghaladó mennyiségű kábítószert foglaltak le nála. 

A két férfi cselekménye a termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, írta a megyei főügyészség.

KategóriákPOP