PÉCS Kevesebb mint két éve 3,5 millióból újíttatta fel a pécsi önkormányzat a Közraktár utcai Sportóvodát, közmunkások bevonásával. Csizi Péter országgyűlési képviselő örvendezve a fejlesztésnek azt mondta, nem járhatnak olyan körülmények közé pécsi gyerekek, amilyen ott volt. Egyebek mellett ugyanis beázott az épület. Most a város újabb hárommilliós felújításra készül, mert megint beázik.

A cikk a hirdetés után folytatódik2015. augusztus

? Egyetlen gyerek sem járhat ilyen körülmények között óvodába, a pécsi gyerekek sokkal jobbat érdemelnek ennél. Ezért kezdtük el azt a programot, amely során végül sikerült szinte újjá varázsolni az óvodát – mondta Csizi Péter 2015 augusztusában a sajtónak, miután elkészült a Közraktár utcai Sportóvoda felújítása. Három és fél milliós felújítást végeztettek el közmunkásokkal. Az épület ugyanis beázott, és amúgy sem volt jó karban.

2017. május

A tornateremben alszanak délutánonként a gyerekek a Közraktár utcai Sportóvodában, mert beázik a háromból most már két csoportszoba is.

A szülők egy része azért fordult a Szabad Pécshez, mert ezen túl egy csomó pénzt be adnak még az óvoda szépítésére, és maguk is segítenek akár, ha azt akarják, hogy nagyjából jó körülmények legyenek. Most egy kis játszóteret akarnak az udvaron, de nem is bíztatják őket azzal, hogy lesz rá pénz a várostól, mindezidáig ugyanis a beázás megszüntetését is azzal hárította el az önkormányzat, hogy nincs rá forrás. Legalábbis ezt többen is állították lapunknak, sőt láttunk olyan szülők felé küldött tájékoztató levél szövegét, amelyben szerepel az, hogy a játszó  emiatt nem is kerülhet igazából napirendre a városházán, mert a beázást kellene előbb megszüntetni, illetve azt valamiképpen kilobbizni. Most az udvari játszótér kialakítására is gyűjtenek a szülőktől, munkagép kölcsönzésére, igaz, nem nagy összeget, plusz várják a dolgos apukákat is. Tavaly már komolyabb összeget adtak be a szülők családonként, hogy a mosdók rendben legyenek.

 

Jó hír: fel lesz újítva 

Megkérdeztük hát a városházát, tud-e arról az önkormányzat, hogy a Közraktár utcai Sportóvoda több csoportszobája is beázik, s van-e forrás kijavítani azt. S ha igen, akkor a munka várhatóan mekkora összegbe kerül majd? Az után is érdeklődtünk, mi van ebben a speciális helyzetben, hiszen ha külsős cég dolgozik, van garancia, itt viszont a város közmunkásai dolgoztak alapvetően. A pécsi önkormányzati cég a közalkalmazottak bevonásával 2015 augusztusára készült el a 3,5 milliós munkával.

Akkor az volt a sajtónak elmondva, hogy a közmunkások 2160 órát dolgoztak az épületen, mire megszépült. A vizesedést és a beázást okozó tervezési vagy kivitelezési hiányosságokat kijavították,  új vízvetőket alakítottak ki. 

A szülőknek jó hírünk van. A pécsi városházától ugyanis a Szabad Pécs azt a választ kapta, hogy az önkormányzat előtt ismert  a probléma, sőt már megtörtént a felmérés és az árajánlat is elkészült, a munkálatok fedezete pedig rendelkezésre áll.

A tető beázását előreláthatóan nettó hárommillió forintból lehet megoldani, a munka júniusban elindul.

 

Nem is azt a beázást javították

A munkát külsős cég fogja végezni, a szokásos garanciális feltételekkel. A közmunkások  pedig, akik korábban újították fel az ingatlant, annak más területén dolgoztak, az a felújítás ?az ingatlan más területét érintette?. Az udvar fejlesztése pedig szülői összefogás eredményeként valósul meg, amelyet a város is támogat. Szóval csupa jó hír.

 

 

KategóriákMETÁL