PÉCS Ugyanez a Páva Zsolt két éve még ezt írta Fodornak: “az Ön viselkedése, az, ahogyan és amiket ír, mond a pécsieknek a különféle közösségi oldalakon, fórumokon, elfogadhatatlan, példátlan és méltatlan Pécs bármelyik választott képviselőjéhez”. FRISSÍTVE Fodor Ibolya nyilatkozatával!

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Stop szúrta ki egy Páva Zsolt által jegyzett bizottsági előterjesztésben, hogy Fodor Ibolyának újra felfelé látszik ívelni a karrierje a Fidesznek köszönhetően. A polgármester a Pécsi Értéktár Bizottságba javasolja tagnak a botrányairól elhíresült, folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében bűnsegédként egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, korábban a közgyűlés Fidesz-frakciójába ülő Fodort.

A Pécsi Értéktár Bizottságot azért hozták létre, hogy meghatározza, melyek “a leginkább megbecsülendő pécsi értékek”.

Páva Zsolt két éve még így írt Fodor Ibolyának: “Ön becsapta a Fideszt, mint jelölő és támogató pártot, amikor a párt helyi vezetése előtt – a világos és egyértelmű kérdés ellenére – elhallgatta azt a tényt, hogy Önt jogerősen elítélték bűnsegédként sikkasztásban való részvételért….Tudnia kell, hogy az Ön viselkedése, az, ahogyan és amiket ír, mond a pécsieknek a különféle közösségi oldalakon, fórumokon, elfogadhatatlan, példátlan és méltatlan Pécs bármelyik választott képviselőjéhez!”

Fodor egyébként magasról tett Páva két évvel ezelőtti kérésére és nem mondott le mandátumáról, hanem függetlenként folytatta. Úgy tűnik, jól tette.

Páva Zsoltnak az önkormányzat sajtóreferensén keresztül a következő kérdéseket küldtük el:

1. Miért alkalmas Ön szerint Fodor Ibolya erre a pozícióra?
 
2. Fenntartja-e a két évvel ezelőtti levélben lévő, Fodor Ibolyával kapcsolatos kijelentéseit?
 
3. Összefüggésben van-e Fodor Ibolyára vonatkozó javaslata azzal, hogy Fodor egy népes kertvárosi egyesület vezetője, és szervezőkészsége jól jöhet a Fidesznek a jövő évi választásokon?
 
Amint megérkezik a válasz, frissítjük cikkünket.
 

FRSISSÍTÉS

Saját maga kérelmezte azt, hogy részt vehessen valamelyik pécsi városházi bizottság munkájában, nyilakozta a Szabad Pécsnek a hírre reagálva vasárnap délelőtt Fodor Ibolya. A bizottsági hely iránti kérelmét Őri László alpolgármesternek nyújtotta be. Páva Zsoltot továbbra is úriembernek tartja, de azon kívül, hogy a közgyűléseken üdvözlik egymást, nem beszélnek, nem állnak kapcsolatban.A pécsi független kertvárosi képviselő azt mondta lapunknak, hogy ? mint az már ismert – daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála azt követően, hogy – ahogyan ő fogalmazott – a baloldal karaktergyilkosságot követett el ellene.Amiatt kérelmezett nemrégiben a maga számára bizottsági hely kiadását, mert ő volt az egyedüli képviselő, akinek jeleneleg egyetlen egy bizottságban sincs helye, vagyis az összes ellenzéki képviselőnek is jutott hely.

Ő korábban a népjóléti és sport bizottságban dolgozott, de azt követően, hogy kiderült a betegsége, ő maga kérelmezte azt, hogy ne kelljen a munkában részt vennie, és mondott le a bizottsági tagságáról. Ismeretes az is, hogy sokáig egyáltalán nem vett részt a botránya után a közgyűlés munkájában sem, majd egyetlen alkalommal újra megjelent, aztán újabb hosszas kihagyás következett. Most azonban úgy érzi, tisztességgel el tud vállalni e bizottsági helyet is, és a bizottsági munkát is, az igazi tényleges politikusi munka, a konkrét közgyűlési döntéselőkészítés ugyanis a bizottságokban zajlik. Habár sajnos továbbra is szüksége van kemoterápiás kezelésre, ma már tudja, tapasztalta sajnos, hogy az mivel jár, de tudja azt is, hogy felelősséggel elvállalhatja a bizottsági munkát is, hiszen immáron nagyjából egy éve újra részt vesz a pécsi közgyűlés munkájában, és a KÉK-egyesület vezetőjeként is dolgozik.

 

Videónkon a vasárnap délelőtti pécsi Vivicittá-futás után nyilatkozik az ügyben a Szabad Pécsnek Páva Zsolt. Szavai megerősítik a Fodor Ibolya által elmondottakat, s egyben azt is, hogy a képviselőnő új megbízatását jóváhagyta ő is. A videó minőségéért elnézést kérünk olvasóinktól, a fényviszonyok miatt a videó képének kontrollálása gyakorlatilag lehetetlen volt a felvétel közben. (B. A.) 

KategóriákMETÁL