PÉCS-BUDAPEST – ?Orbán kegyence nem fenyegethet senkit veréssel, főleg nem nyilvánosan, főleg nem egy közösséget. Feljelentem Bayer Zsoltot közösség elleni uszítás bűncselekmény elkövetése miatt? – írta vasárnap közösségi oldalán Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja, baranyai képviselő. Szél Bernadett is hasonló lépést tervez.

A cikk a hirdetés után folytatódik



?Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.? – közölte Bayer Zsolt a Karc FM-en futó rádióműsorban. A lovagkereszttel kitüntetett publicista azokra a civil szervezetekre utalt, akik április végén az Igazságügyi Bizottság vitáján a civileket megbélyegző törvény ellen tiltakoztak. Bayer Zsolt szerint: ?Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók? – fogalmazott.

Beszéde szinte minden jó ízlésű embernél kiverte a biztosítékot. Valakinél annyira, hogy úgy döntött, konkrét lépéseket is tesz.

Berkecz Balázs baranyai politikus uszítás miatt tesz feljelentést, egyúttal felszólítja a Magyar Kormányt, hogy teremtsék meg annak lehetőségét, hogy ?haladéktalanul visszavonható legyen a Bayer Zsolt nevű rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros firkásznak adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztje?.

Bayer Zsolt publicista szerinte bűncselekményt követett el, amikor civilek elleni véres fellépésre buzdította hallgatóságát egy rádióadásban, ?ami nem maradhat következmények nélkül, ezért ma feljelentem őt közösség elleni uszítás bűncselekmény elkövetése miatt? – szól a bejegyzés.

 

Hasonló feljelentést készül tenni egyébként közlése szerint a politikusi karrierjét Baranyában kezdő LMP-s országgyűlési képviselő, Szél Bernadett is.

KategóriákMETÁL