A lakóknak annyira nem jött be ezúttal az akció.

A cikk a hirdetés után folytatódikFelháborodott levelet kaptunk olvasónktól, aki nehezményezi a szerdai újhegyi földi szúnyogirtás körülményeit. Többek között azt írja, hogy a szükségesnél szerinte sokkal gyorsabban haladt az irtást végző autó az utcákban este fél kilenc körül, minek következtében a járókelőknek nem volt ideje fedezéket keresni. “Nem túlzás, hogy az utcán sétáló, kocogó emberek rémültek menekültek be előlük olyan szomszéd kertekbe, ahol éppen voltak“ – írta. Ezen kívül szerinte több autónak is le kellett húzódnia a szúnyogirtók elől.

“A mozgásukban korlátozott, idős emberek pedig egyszerűen le lettek permetezve és még ki is lettek röhögve a szúnyogirtóktól. A lassításra intőknek pedig keresetlen szavakkal ordítottak vissza” – írta olvasónk, aki azt sem érti, miért nem éjjel végzik ezt a munkát.

A panaszt eljuttattuk a katasztrófavédelemhez, ők koordinálják országszerte ezt a tevékenységet, ígérik, kivizsgálják, mi történhetett.

A szúnyogirtást a katasztrófavédelem budapesti központú szervezeti egysége szervezi, ők állnak kapcsolatban az irtást végző cégekkel. A megyei katasztróvavédelmi igazgatóságoknak annyi feladatuk van, hogy az ide érkező igényeket felvezetik egy központi nyilvántartásba, melyeket a központban elbírálnak, majd betervezik a munkát. 

Vannak területek, amelyeket kérelem nélkül beterveznek (elsősorban a vízparti települések, ahol nagyobb szúnyoginvázióra lehet számítani). Azok a települések, amiket nem terveznek be, a megyei igazgatóságokon keresztül kérhetik az irtást és később a plusz irtást is.

Ezen az oldalon érhető el a szúnyogirtás programja, e szerint a héten 22-én csak légi, 23-án légi és földi, 24-én csak földi irtás volt Pécsett.

Ha még nem látott földi szúnyogirtást, akkor alább megtekintheti:

A használt vegyszer egyébként csak a méhekre veszélyes, emberekre és állatokra nem.

KategóriákPOP