MENJ VISSZA – A kormány különböző programokkal próbálja visszacsábítani a külföldön élő “kalandvágyó” fiatalokat. Ezek a projektek sok mindenre jók, kiváltképp elrettentő példának. Aki ezek után is hazajönne, egyenesen vakmerő.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 444 számolt be arról, hogyan szívatta meg azokat a fiatalokat a kormány, akik hittek a propagandának, és belevágtak egy hazai vállalkozásba.

A kormány 2016 januárjában indította el a “Vállalkozz itthon, fiatal” programot amivel 3 millió forintos vissza nem térítendő támogatást ígért azoknak a fiataloknak, akik Budapesten vagy Pest megyében indítanának saját vállalkozást. A pályázaton csak azok indulhatnak, akik előtte elvégzik az OFA 8 hetes képzését. Többen voltak, akik megpróbálták. Nos, ők a mai napig nem kaptak pénzt, cserébe fizetniük kell maguk után a járulékokat. A 66 beadott pályázat még mindig elbírálásra vár, kilépni azonban nem lehet, mert akkor ki kellene fizetniük a képzés árát. Vidéken is hasonló a helyzet: a Pest megyén kívüli régiókban tavaly október óta összesen 50-en pályáztak ugyanerre a támogatásra, amiből az NGM-nek csak öt céggel sikerült támogatási szerződést kötnie 14,8 millió forint értékben, de még ők sem kapták meg a pénzüket. 

Pénz nincs, kiadás van, az ötletek elavulnak – igazi sikertörténet! Ezért tényleg megéri hazajönni! Janem.

KategóriákPOP