PÉCS Vicze Csilla, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) képviselője március 31-ével lemondott. A helyére az ÖPE Varga Péter Józsefet jelentette be a Helyi Választási Bizottságnál. Úgy tűnik, kizárólag erről a személyi döntésről szavazhat kedden rendkívüli ülésén a pécsi képviselő-testület. Hogy miért érdekes ez? Hát Fodor Ibolya miatt! FRISSÍTÉS: NYILATKOZOTT FODOR IBOLYA!

A cikk a hirdetés után folytatódikKihátrálhat Fodor Ibolya mögül a pécsi önkormányzat vezetése. Pontosabban a függetlenné lett képviselő bizottsági hely iránti kérelmének helyet adni kívánó Páva Zsolt és a döntést szintén támogató képviselők elállhattak ettől a szándékuktól. Vagyis újra meggondolhatták magukat Fodor Ibolyával kapcsolatban.

Egyelőre legalábbis a Szabad Pécs számára úgy tűnik, hogy ez történt. Mondjuk, az ügy miatt kirobbant újabb országos botrány fényében ezen – megvalljuk – kevésbé csodálkozunk, mint azon, hogy egyáltalán felmerült a bizottsági hely kérelmezésének elfogadása azok után, hogy mennyire össze is vesztek korábban a pécsi fideszesek az egykori képviselő-társukkal. Így a képviselőnő összesen egymillió forinttól eshet el 2019 év őszéig.

A fent ismertetett személyi kérdésen túl ugyanis nem szavaznak más hasonló ügyről a keddi rendkívüli pécsi közgyűlési ülésen. Így Fodor Ibolya sem lesz valószínűleg a Pécsi Értéktár Bizottság tagja. Szerettük volna megkérdezni pénteken este a leginkább érintettet, magát Fodor Ibolyát, hogy tud-e erről, s ha igen, s jól gondoljuk, mi történt, azt miképpen kommentálja, de az ismert számán ezúttal nem értük el. Amint sikerül vele beszélnünk, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTÉS 21.40

Nem tud arról Fodor Ibolya, hogy ne kapná meg azt a bizottsági helyet, amelyről nemrég még azt mondta egyebek mellett Páva Zsolt is, hogy ennek nincsen akadálya, ha újra olyan egészségi állapotban van, amelyben a képviselői munkája mellett a bizottsági munkát is képes elvégezni. Neki biztosan nem szóltak róla, ennek ellenére ő sem csodálkozna rajta, ha, idézzük: ?a baloldali sajtó újabb lejárató kampánya után” erre a döntésre jutna a pécsi önkormányzat vezetése. Nem fog a világ összeomlani, ha nem dolgozhat egy bizottságban, neki az a legfontosabb most, hogy felnevelje a 11 éves kisfiát, és meggyógyuljon.

Mindezeken túl az, hogy képviselje a választóit körzetében, jobboldaliakat, baloldaliakat, liberálisokat egyaránt, és a KÉK Egyesületben tevékenyen részt vehessen. Azt ugyan nem kérte, hogy abba a bizottságba helyezzék vissza, amelyben dolgozott korábban, és amelyből ő maga kérte felmentését, csupán azt jelezte az egyik alpolgármesternek, hogy ismét részt tudna venni, és részt szeretne venni bizottsági munkában is.

Csodálkozott rajta, hogy miért nem az eredeti bizottságba kerül vissza az őt helyettesítő, illetve az ő helyére beülő fideszes képviselő helyére (aki tudomása szerint a helyettesítésért nem kap plusz pénzt), de elfogadta (volna) az új megbizatást az Értéktár Bizottságban is. Illetve még ma is elfogadná, ha mégis ez lenne a döntés most vagy később. Annyit szeretett volna megjegyezni, hogy ugyan tudomása szerint nem rögzíti azt semmilyen szabály, hogy egy képviselőnek járna legalább egy hely, de ?egyfajta a szokásjog alapján”, hosszú évekre visszamenően minden képviselőnek van helye legalább egy bizottságban Pécsett. Kifejezetten hangsúlyozta, hogy azoknak is van helyük, akiket – vele ellentétben – nem közvetlenül a választók szavaztak be a közgyűlésbe, hanem listás helyekről jutottak be a városházára.  

KategóriákMETÁL