A cikk a hirdetés után folytatódikPÉCS Teljes készültséggel vonultak ki a tűzoltók szombaton késő éjszaka az Uránvárosba. Egy négyemeletes társasház földszinti lakásában ütött ki tűz. Egy idős ember életét már nem tudták megmenteni.

A földszinti lakásban egy idős személy tartózkodott. A pécsi hivatásos tűzoltók négy egységgel érkeztek ki a helyszínre, és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is a káresethez vonult. Kiérkezésükkor a lakás egyik helyisége már teljes terjedelmében égett. A tűzoltók a lakást leválasztották a gáz-, illetve az áramhálózatról, valamint két sugárral körülhatárolták, és eloltották a tüzet.

A lakásban élő idős embert a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták, az életét azonban már nem tudták megmenteni. A halált feltehetően füstmérgezés okozta.

Az eset jellegére tekintettel a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tűzvizsgálati helyszíni szemlét folytatott le.

A káreset miatt a lépcsőház részlegesen füsttel telítődött, ezért a tűzoltók egyrészt intézkedtek a lépcsőház és a lakás szellőztetésére, valamint az első emeleti szintről a lakókat lekísérték ház előtti területre, ahol a rendőrség felügyelete mellett tartózkodtak.

A gázszolgáltató az épületet leválasztotta, a szolgáltatás visszaállítására később kerül sor. A szellőztetést követően a lakók visszatérhettek lakásaikba.

KategóriákMETÁL