PÉCS Megerősítette a Szabad Pécsnek a ZÁÉV, hogy indult az új pécsi egyetemi tömb felépítését célzó közbeszerzési pályázaton, de azt írták, egyelőre nem tárgyaltak a megegyezésről. Mint megírtuk, információink szerint az egyetem által remélt összegnél jóval magasabb ajánlati árak érkeztek be a tervezésre és kivitelezésre.

A cikk a hirdetés után folytatódik? A nyílt közbeszerzési eljárásban, az ön kérdésében meghatározott projektre a ZÁÉV Zrt. is adott be ajánlatot. Az ajánlatok március hónapban kerültek beadásra, a közbeszerzési  eljárási feltételeknek megfelelően. Tudomásunk szerint az ajánlatok kiértékelése van folyamatban. A ZÁÉV Zrt. részéről a megrendelővel tárgyalás nem volt, és nincs is folyamatban. Az ajánlatok kötöttsége a mai napig fennáll – írta a Szabad Pécs kérdésére kedden Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója.

 

 

A sajtóban a kormány egyik kedvenceként emlegetett, amúgy nagy múltú építőipari céget amiatt kerestük meg, mert azt hallottuk, hogy a pécsi egyetem legfontosabb és legnagyobb kivtelezési-építési projektje, amit a Modern Városok Program  24 milliárdos támogatásából szeretne megvalósítani a pécsi universitas időbeli csúszásban van. Mint meg is írtuk, a PTE ÁOK új elméleti tömbjének megvalósítása azért csúszhat, mert a borítékbontás után sincs megegyezés a kiíró egyetem és az ajánlatot benyújtó kivitelező cégek közt. Lapunk úgy tudta, hogy legalább két érvényes ajánlat érkezett, a ZÁÉV-é és a Strabagé, de mindkettő a rendelkezésre álló/elgondolt keretet jócskán meghaladta, több milliárd forinttal. Lapunk eddig úgy tudta, hogy a felek közt már megindultak az ártárgyalások, s hogy a borítékot februárban bontották ki. Előbbit egyértelműen cáfolta a ZÁÉV,  utóbbit az eredeti kiírásban olvastuk, ITT.

A ZÁÉV-től azt kérdeztük, hogy reálisnak tartják-e, hogy meg tudnak egyezni a PTE-vel az árkülönbség ellenére is, s ha igen,  az  szerintük mikorralehetséges. Innentől pedig mikor van esély az építés elkezdésének és befejezésének.

KategóriákMETÁL