PÉCS-BUDAPEST Az Európai Unió magyarországi megismertetése, alapértékeinek képviselete és terjesztése érdekében hosszú ideje folytatott kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyarok Európáért Díjat kapott Kerner Barbara.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Baranya Megyei Európai Információs Pont vezetőjének a Szabad Pécs ezúton is gratulál. A díjat kedden adták át Budapesten, a Vígadóban.

Magam volt naplósként tudom, hogy az amit fent, az indoklásban írtak a szakemberről, az végre nem pusztán egy jól hangzó szöveg egy szép plecsnin, amit már nagyon ár akartak adni valakinek. Barbarával ugyanis hosszú éveken át dolgoztunk együtt, azok közé az újságírók közé tartoztam, aki rendszeresen beszámolt a BMEIP programjairól, avagy éppen kérte ki Kerner Barbara segítségét uniós témákat érintően. Egy rendkívül felkészült, következetes, a szakmaiságot mindig előtérbe helyező, naprakész, kiváló szakembert volt szerencsém megismerni Barbara személyében. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy sok ezer ember tért be hozzájuk az elmúlt években, segítséget, információt kérni, például külföldi, EU-s tanulmányokról, munkavállalásról, akiket kolláganőjével, Szőnyegi Krisztinával a legjobb tudásuk szerint segítettek. Jó néhányszor magam is fültanúja voltam ezeknek a beszélgetéseknek, de legyen elég annyit írni, hogy 2004 és 2012 közt az újsághoz kizárólag jó visszajelzések érkeztek róluk, egy olyanra nem emlékszem, és nem hallottam egy olyan esetet sem, amikor bármi panasz jött volna, márpedig ez sokat jelent.

Azt pedig külön is kiemelném, hogy 2017-ben az Európai Bizottságtól és a Miniszterelnökségtől szakmai díjat kapni az EU alapértékeinek magyarországi megismertetéséért kifejtett tevékenységért, azért külön is jár egy hatalmas pacsi.

KategóriákPOP