VÉLEMÉNY Nincs tovább! Nincs tovább Orbán Viktor, nincs tovább Fidesz, nincs tovább Havasi Bertalan, nincs tovább illiberális demokrácia (bár ilyen nincs is, értelmetlenebb mint a dakota közmondások). Nincs tovább Szabó László. Nincs tovább. Értsétek meg, Viktor, amíg még szépen mondjuk, mi épelméjű, normális honpolgárok. Mert nem fogjuk azt sem megvárni, amíg viszket a tenyerünk. Mégis mi a jó büdös francot képzeltek?

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ugyanis, ami a 444.hu újságírójával, kollégánkkal, Halász Júliával történt a Fidesz által szervezett konzultációs fórumon csütörtökön Budapesten, túlmegy mindenen. Túlmegy azokon a kereteken, amelyek között élni kívánunk sok millióan.

És mindezért a felelős a miniszterelnök. Nem más, ő egy személyben.

Mert tud ezekről, talán tetszik is neki, de mindenképpen tud és tűri, ha az ő kutyája kölykei harapnak.

Mindezek miatt alapos a gyanú arra, hogy elveszítette a kontrollt. Nemrég Mohácson sem verte jól hátba Havasi Bertalant, hogy ne lökdöss már el egy újságírót a közelemből, mégsem Oroszországban vagyunk, sem Észak-Koreában.

A Szabad Pécs újságírójaként írom mindezt. De nem kevesek álláspontját képviselem. E felől senkinek se legyen kétsége.

Az egyre inkább szűkülő, teret vesztő, de még létező szabad magyar sajtó képviselőjeként, a szabad sajtó képviselőjeként, egy normális magyar állampolgárként, egy normális Magyarországot kívánó hazafiként.

A szabad sajtóról, a másképpen gondolkodásról, sőt a gondolkodáshoz való jogról, a mindenkori (igen, a MINDENKORI) hatalom kontrolljáról, és ennek eltiprására tett kísérletről, modellről szól az, ami történik, ami történt csütörtökön Újbudán.

És arról szól, hová vezet a féktelen és esztelen, tízmilliárdokból, gátlástalanul és kontroll nélkül finanszírozott kormányzati gyűlöletkampány. Ami ma már mindenki ellen szól, aki nem velük van, és nem fúj velük egy követ kottára pontosan.

Csak szólok, ez kb. tízmillió ember, mínusz egy kicsi. Mert nem sokra vagyunk attól, hogy az is ellenség lesz, aki egyszer már csóválta a fejét.

Ne áltassa magát senki azzal, hogy a miniszterelnök nem tud ezekről. Nem tud a helikopterezésről, nem tud a vak kommondorokról, nem tud Mr. Húsz Százalékokról, vagy nem tud arról, hogy Mr. Húsz Százalék ma már a környezetében szinte mindenki, vagy még nagyobb lap a pakliban. Ne gondoljuk, hogy nem tudja kiszámolni, hogy Mészáros Lőrincnek száz év alvás nélküli munkával sem lehetne ennyi cége, és ekkora vagyona. Mármint nem lehetne törvényesen. Hogy az az oligarcha jut mindig pénzhez, aki vele jóban van.

Senki se áltassa magát azzal, hogy minden ami rossz amúgy saját maga szerint is, és látszólag a Fideszhez (is) kötődik, az valójában nem is hozzájuk kötődik, hanem Soroshoz, a bankárokhoz, a zsidókhoz, a szabadkőművesekhez, migráncsokhoz, sőt az anyámkínjához is inkább, mintsem ahhoz, amihez a napnál is világosabban kötődik. És azzal se áltassa magát, hogy még ha kötődik is hozzájuk, Orbán nem tud róla. Szinte mindenről tud, olyannyira, hogy szinte mindenben dönt is.

Orbán Viktor hagyja Mészáros Lőrincet gazdagodni, és ő gazdagszik, mint senki más eddig szép hazánkban az elmúlt ezer évben. Hagyja H. Árpádot szipkázni Ibizán, hagyja a kopaszokat útonállni, hagyja túlárazni a stadionokat, eldönti, hogy nem népszavazás lesz Pesten, hanem inkább nem lesz olimpiai pályázat.

A miniszterelnök felelős azért, ami Halász Júliával történt. Hiába csókolgatják a kezét nagyon kedves, tiszteletre méltó nénikék, s hiába próbál úgy tenni időnként mintha sokunk felett állna és lebegne, míg máskor éppenhogy közülünk jövő egyszerű vidéki parasztgyerekként beszél magáról – ő is egyvalaki csak közülünk. Egy rendkívül tehetséges, eszes, s hiszem, sokáig (2000-ig biztosan) tényleg az országáért tenni akaró ember, de olyan is, akinek egyre kevésbé van realitásból a talaj a talpa alatt.

Nem a fideszesek és a nem fideszesek közt van ma már záróvonal, hanem a normális emberek (akik akár még mindig hallgatnak, de megmaradtak embernek) és azok közt húzódik, akik – bármilyen okból – nem vesznek tudomást arról, hogy a hatalom képviselői, csupán azért, hogy a hatalomban maradjanak, lebontanak mindent, ami az útjukban áll. És igen, ez üzenet az üvegbúra alatt kormányzó hatalomnak is. Hahó, bunkókáim!

Mindenkinek, aki azt találta mondani, hogy viszket a tenyere: ha így folytatjátok tovább, elkezdhetitek feltűrni az ingujjatokat, vagy éppen gombolkozni, csomagolni. Mert nem lehet tudni, mikor és éppen miért, s főképpen hogyan, de annak, ami most van, vége lesz.

Csak rajtatok áll, mennyi veszteséggel.

KategóriákMETÁL