Személyiségi és betegjogok miatt csak nagyon keveset kommunikálhat egyelőre a Szigetvári Kórház vezetése arról, a napokban náluk történt esetről, amelyről az ATV Híradóra hivatkozva a Szabad Pécs is beszámolt tegnap este. Mint megírtuk, egy csurgói nő műtétjénél történt megdöbbentő eset, sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel tisztítottak meg egy belső sebet. A kórház vezetése azért sem mondhat sokkal többet valószínűleg, mert egy belső vizsgálatot ugyan már lefolytattak, és annak van is eredménye, de az ügyben rendőrségi eljárás is indult. Lapunk nem hivatalos információi szerint a hölgy maradandó egészségkárosodást szenvedhetett.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegkerestük a Szigetvári Kórház vezetését, hogy megtudjunk tőlük minden olyan hivatalos részletet, amelyet a napokban náluk történt megdöbbentő esettel kapcsolatban el tudnak mondani. Tegnap este a Szabad Pécs is beszámolt arról az ATV Híradó riportjára hivatkozva, hogy egy 42 éves csurgói nő válságos állapotba került egy, a Szigetvári Kórházban elvégzett műtéti beavatkozás, és egy ott történt megdöbbentő hiba miatt.

Megírtuk, hogy a Szigetvári Kórházba nőgyógyászati műtétre érkezett meg a történtek után az egyik pécsi klinikára szállított hölgy, de az operáció előtt összecseréltek két üveget. A következmény: a hölgy a műtét közben sóoldat helyett fertőtlenítőt kapott egy belső, testen belüli seb kezelésekor.

A már említett híradós riportban úgy fogalmaztak csurgói lakosok, a hölgyet ismerők, hogy rutinműtétről volt szó.

A Szabad Pécs ma megkereste a Szigetvári Kórház vezetését, és dr. Berecz János főigazgató válaszolt is lapunknak. Ugyanakkor a betegjogokra és személyiségi jogokra hivatkozva nem mondhatott el sokat. Annyit azonban mindenképpen ki kell emelnünk a válaszból, hogy “a sajnálatos műtéti incidens” után elrendelt belső vizsgálatnak lettek munakjogi következményei.

Lapunk úgy tudja, hogy nem csak felfüggesztésről van szó, amit a híradós riport említett, hanem azonnali elbocsátásról is. Az is igaz, amit szintén elmondtak a riportban, hogy többen is összeomlottak a műtétnél segédkező személyzet tagjai közül, amikor látták, hogy mi történt.

Nem hivatalos értesülésünk az is, hogy azok, akik a műtétnél ott voltak, egy olyan infúziós üveg tartalmával dolgoztak, amelyen nem volt jelezve, hogy nem soóldat van benne. Úgy tudjuk, a kórház egy dolgozója (vagy talán már csak volt dolgozója) egy infúziós üvegbe töltött fertőtlenítő- vagy felületkezelő szert. Azaz semmiképpen sem olyat, ami műtéteknél vagy bármi más egészségügyi beavatkozásnál ne okozhatna akár halált vagy életveszélyes helyzet, netán maradandó sérülés kialakulását. De még ezzel sem feltétlenül lett volna baj, és nem következett volna be, ami megtörtént, ha az infúziós üvegen jól láthatóan jelzik, hogy felületkezelő szert vagy fertőtlenítőt tartalmaz – és ha még ezen túl nem olyan helyre kerül, ahonnan aztán valaki gyanútlanul a műtőbe viheti felhasználásra.

Mint megírtuk, a tegnap esti állapot szerint a Pécsre szállított hölgy válságos állapotban van. Korábbi, de már cikkünk megjelenését követő nem hivatalos információnk, hogy az asszonynak van esélye a túlélésre, de az sajnos nagyon valószínű, hogy a történtek miatt maradandó egészségkárosodást szenved.

KategóriákMETÁL