PÉCS Póré László fél évvel ezelőtt még a Dunántúli Napló főszerkesztője és a lapot kiadó Mediaworks Hungary Zrt. regionális üzletágának igazgatója volt, a Naplón kívül még hét megyei lap tartozott hozzá. Aztán jött Mészáros Lőrinc, ő pedig most kolbászt árul az utcán. Mondjuk legalább a saját üzletében. Sic transit gloria minden, ami nem Fidesz. VIDEÓ!!!

A cikk a hirdetés után folytatódik?Helló, László bácsi, hogy megy a bolt?? – kérdeztem, ahogy odaértem a Kolbice feliratú food truckhoz, ami délelőtt 11-től délután 3-ig áll a Centrum áruház déli oldala és a parkoló közötti részen.

?Helló, Ferenc bácsi, egész jól, bár most nyugi van, tudunk dumálni? – válaszolta a Reinpold?s Kolbice (kolbájsz) nevű franchise hálózat egyenkötényébe és -pólójába öltözött egykori válogatott dzsúdós, a volt főnököm.

Nem tudom, mikor kezdtük el egymást bácsizni, talán már 2011-ben, amikor a lap akkori tulajdonosa, az Axel-Springer központjából Pécsre került főszerkesztő-kiadóvezetőnek a kaposvári származású médiaszakember. A közel hat év alatt aztán számtalanszor mentünk fel együtt Budapestre az éppen aktuális menedzsmentnek beszámolni. Utolsó ilyen utunk vége inkább leszámolás lett és nem mi számoltunk le másokkal, hanem mások velünk. Azóta minden megváltozott. Csak ez a hülye bácsizás maradt.

?Amikor megtörtént a dolog, el kellett döntenem, merre tovább. Ha média, akkor csak Budapest, de akkor a család pécsi életét fel kellett volna számolni teljesen, és ezt nem akartuk. Ha Pécs, akkor meg kábé valami üzletkötői munka, amit meg nem éreztem pályának. Ezért döntöttem a kolbászozó megnyitása mellett? – kaptam gyors bepillantást egy 2017-es vidéki magyar túlélési stratégiába.

A volt főszerkesztő, közel az ötvenhez tehát fejest ugrott az ismeretlenbe és gasztrovállalkozó lett. Kora délelőtt kihúzza a kocsit a Centrumhoz és árulja a frissen sütött magvas kenyértésztából készült tölcsérből, bajor kolbászból, szószokból és feltétekből álló street foodot. Hétvégenként nem lehet nála enni, akkor általában dél-dunántúli fesztiválokra települ ki, a közeljövőben megy Villányba, Kaposvárra és a Balatonhoz is.

KategóriákMETÁL