PÉCS?BUDAPEST Most már aztán tényleg tutira biztos, hogy fellép Pécsett Plácido Domingo idén nyáron. A dátum június 24!

A cikk a hirdetés után folytatódikSzerencsére rossz volt a tippünk, hogy nem lesz itt semmilyen koncert. Isten látja lelkünk, a feltett kérdéseinkre várt válaszok következetes elhallgatása, amit a hivatalos koncertnaptárakban a fellépések hiánya ((a Maestro hivatalos oldalán egyébként még pénteken reggel sem szerepelt a pécsi fellépés az időrendi sorban)), a szakmában szokatlanul rövid határidővel bejelentett időpontok miatt tettünk meg. Őszintén sajnáljuk, ha emiatt rossz érzést keltettünk bárkiben 🙁

Most viszont el tudjuk mondani azt is, mennyire örülünk annak, hogy a világhírű spanyol tenor is fellép majd Pécs június 22. és 25. között rendezendő új fesztiválján. A Maestro Giuseppe Verdi Traviata című operájában lép színpadra az apa Giorgio Germont szerepében június 24-én. – mindezt csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be Magonyi Andreas Zsolt, a pécsi fesztivál társigazgatója.

A sajtótájékoztatóról az MTI számolt be, ők megírták azt is, hogy Domingo partnere Marina Rebeka szoprándíva lesz, aki első alkalommal lesz látható Magyarországon. Az operát Eugene Kohn vezényli, az előadást Nagy Viktor rendezi, a látványért Csík György felelős.

Nekünk igazi boldogság az is, hogy a koncerteken a Pannon Filharmonikus Zenekar működik közre – a nyitókoncerten pedig a Pécsi Balett szólistái.

Most már csak azt lenne jó tudni, hogy milyen nagyságrendű a program költségvetése, s abból mennyit fizet a város, esetleg az állam, ezt ugyanis már korábbi cikkünk megjelenése előtt is kérdeztük, de nem kaptunk választ rá azóta sem.

KategóriákMETÁL