Nagyon megörülhetett Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere annak, hogy a járvány miatt, járványügyi intézkedésekhez kapott, de általa igencsak, és nem egy alkalommal szabadon értelmezett különleges jogrend a mai hírek szerint őszig tarthat. Azonnali hatállyal menesztette a helyi sportközpont igazgatóját. Azt, akit a 2019 őszén a választást megnyert Éljen Szekszárd Egyesület kezdeményezésére, pályázat útján neveztek ki. A sportcsarnokban a polgármester újabb bevállalós döntése után megtermett, fekete ruhás férfiak jelentek meg, mondván ők zárat cserélni érkeztek, az önkormányzat megbízásából.  

A cikk a hirdetés után folytatódikAnnak hírére, hogy a kormány szeptemberig meg akarja hosszabbítani a veszélyhelyzetet, ami egyben a polgármesterek egyeduralkodásának meghosszabbítását is jelenti, Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere máris nagyobb fordulatszámra kapcsolt – írta meg a hírt Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd városházi frakciójának vezetője politikusi Facebook-oldalán.

Az MSZP-közeli Szekszárdi Tükör című oldal azt írta, hogy ma délben több fekete ruhás, termetes személy lepte meg a Szekszárdi Sportközpontot azzal, hogy ők zárakat fognak cserélni.

„A “spori” igazgatója Malomsoki Krisztián azonnal hívta a rendőrséget, hiszen ő nem kért zárcserét egyetlen vállalkozástól sem, ráadásul a zárcserével foglalkozó iparosok nem csapatostól mennek dolgozni és főleg nem ácsorognak az aulában fenyegető testtartásban” – szól a bejegyzés.

Malomsoki Krisztián menesztéséról Bomba Gábor így ír: Ács Rezső titkárnője útján, személyes egyeztetés nélkül, a mai napon indoklás nélkül kirúgta Malomsoki Krisztiánt, a sportközpont pályázat útján megválasztott vezetőjét, és mindenfajta pályáztatás nélkül kinevezte a gazdasági végzettséggel nem rendelkező Szőke Gergőt, a sportközpont műszaki igazgatóját, Szemerei Levente edzőjét. A gyors személycserét vélhetően az indokolta – véli Bomba –, hogy Malomsoki Krisztián jogi audit hiányában nem akarta aláírni az uszoda 4. részszámlájához a teljesítési igazolást úgy, hogy azt előtte Ács Rezső nem írja alá, és a polgármester nem vállal felelősséget a beruházásért.

Merthogy az évek óta húzódó, és még mindig tartó (sőt, jogi vitákkal terhelt) új, a szekszárdiak egy része szerint elátkozott uszodaberuházás miatt Malomsoki Krisztián korábban feljelentést is tett. Igaz, a közelmúltban a rendőrség lezárta a nyomozást. 

Habár Bomba Gábor erről is ír, méghozzá azt, hogy a korábbi uszodaügyben zajló nyomozás lezárásának indoklásában pont az szerepelt, hogy azért nem állapítható meg bűncselekmény, mert a 4. részszámlát még nem fizették ki, az elszámolás nem történt meg.

„A polgármester ámokfutásával sajnos a szekszárdi lakosságot bünteti, ha a hibák kijavítása nélkül engedi az uszoda folytatását, az a későbbiekben, amikor a rosszul elvégzett munka utáni javításokat el kell végezni, hatalmas költséget jelent majd a városnak” – írja Bomba Gábor.

Az ÉSZ frakcióvezetője egy másik ügyről, Ács Rezső egy másik meghozott, ugyancsak a különleges jogrenddel élő (avagy éppen visszaélő) döntéséről is ír.

„A mai napon kézhez kaptuk azt a határozati javaslatot, melyben a polgármester újra akarja osztani a bizottsági és a felügyelőbizottsági helyeket. Az indoklás szerint az a célja, hogy jobban tükrözze a bizottságok összetétele a választási eredményt. Ezt Ács Rezső úgy képzeli, hogy a jelenlegi – a pandémián kívüli hónapokban hatékonyan működő – 5 bizottság helyett csak 3 bizottságot akar. Ezek nevét az előterjesztés szerint később fogja kitalálni, így koránt sem biztos, hogy valóban gazdasági és pénzügyi, humán, illetve szociális, környezeti és fenntarthatósági ügyekkel foglalkozó bizottság lesz a végeredmény, mindenesetre az előterjesztésben most ez szerepel”.

A gazdasági bizottságba 3-3 főt delegálhatna az ÉSZ és a Fidesz, a 7. tagot pedig a polgármester jelölné, ami Bomba szrint garantálja, hogy a legfontosabb bizottságban fideszes túlsúly legyen.

A humán bizottság esetében a 3-3 fő mellett a 7. tagot az ÉSZ-nek és a Fidesz frakciónak közösen kellene jelölnie.

„A szociális bizottság elnökét pedig máris megnevezte Ács Rezső: Zaják Rita tanácsnok asszony személyében” – közölte.

Mint ismert, Zaják Rita, a Párbeszéd szekszárdi politikusa. Ő volt az, aki március 8-án kilépett a nem kormánypárti, a választást megnyerő egyesület frakciójából, mondván majd függetlenként dolgozik tovább. Korábban Ács Rezső tanácsnoki posztot adott neki, illetve felmerült az is, hogy szívesen látná alpolgármesterként is. 

„Mindenki emlékezhet arra, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon 6 helyet szerzett a Fidesz és 8-at az ÉSZ. Ez a bizottsági struktúra sehogy sem ezt az arányt adja vissza” – írja Bomba Gábor.

Az ügyben megkeresssük majd Ács Rezőt is, meglátjuk, reagál-e lapunknak.

„Természetesen a polgármesteri levélben most is az szerepel, hogy amennyiben hétfő 10 óráig nem reagálunk az előterjesztésre, úgy azt az alpolgármester és Zaják Rita tanácsnok asszony véleményének kikérése mellett meghozza” – olvasható még Bomba bejegyzésében.

Mutatjuk a cikket, ami Szekszárdon már nem jelenhetett meg

KategóriákMETÁL