PÉCS Tizenkét produkcióra, köztük vígjátékra, bohózatra, a L’art pour l’art Társulat estjére várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 6. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen, így kezdődik a nagyérdeműnek szóló pécsi városházi közlemény, amit kedden reggel küldött el a pécsi önkormányzat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs készült arra, hogy ahogyan eddig minden évben, idén is tartanak majd sajtótájékoztatót, ahol esetleg kérdezni is lehet a megjelenteket, de erre most ebben a formában valami miatt nem volt lehetőség. Azt mindenképpen megkérdeztük volna, hogy mennyiből támogatta a pécsi önkormányzat a nyári színház megvalósítását, és mennyivel az előző évekhez viszonyítva. A nagyérdeműnek szánt közleményből ugyanis ez kimaradt, de majd igyekszünk a keddi közgyűlésen ezt is megtudni.

A közleményben azonban idézik Vidákovics Szlávent, a Pécsi Horvát Színház igazgatóját, a nyári játékok főszervezőjét, aki eszerint úgy vélekedik, hogy tartalmas kikapcsolódást fognak nyújtani idén is a közönségnek, hiszen tizenhét estén át tucatnyi produkciót tűznek majd műsorra a Káptalan utcai szabadtéri színpadon.

Vári Éva is vállalt szerepet

?A színészművész direktor nagyon lényegesnek tartja, hogy a meghívott előadások mellett, melyekben számos hazai sztárnak tapsolhatunk, idén is láthat saját bemutatót a pécsi közönség?. A jól bevált hagyománynak megfelelően, a Pécsi Nemzeti Színházzal közös kiállításban kerül színre ugyanis Marc Camoletti: BOEING, BOEING (Leszállás Párizsban) című vígjátéka, amelyben szerepet vállalt a Pécshez ezer szállal kötődő Kossuth-díjas színművésznő Vári Éva is.

Őri László kiemelte

A közlemény szövege szerint Őri László, Pécs alpolgármestere kiemelte: a Pécsi Nyári Színház programjai már négy évtizede gazdagítják a megyeszékhely kulturális kínálatát Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) utáni időszakban.

Van szó a támogatásról, csak csak?

? A pécsi önkormányzat a szervező Pécsi Horvát Színház NKft. támogatásával járul hozzá az eseménysorozat sikeréhez azért, mert a város kulturális életének meghatározó részét képezték a múltban, s képezik a jelenben is a Pécsi Nyári Színház előadásai – idézi Őrit a városháza. A programsornak köszönhetően évről évre olyan nagyszerű színművészek és rendezők munkáit élvezhetik a pécsiek, akiket az év nagy részén a főváros vagy más magyar nagyvárosok színházaiba szólít a sors – mondta el Őri László.

A Pécsi Nyári Színházról részletesebb információk ITT olvashatók, e felületen lehetőség van internetes jegyvásárlásra is.

 

 

KategóriákPOP