Fergeteges hármas interjút készített a jellemzően pécsi önkormányzati közpénzből működő online termék, a PécsMa Páva Zsolttal, Hoppál Péterrel, és Csizi Péterrel. Mindenki mondott benne cifrákat , utóbbi azonban végül csak feltette a tízezresre a koronát. Ráadásul egy totálisan politikafüggetlen  kijelentéssel.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem, nem! Mindenki megnyugodhat: sem Csizi, sem a többiek nem kértek elnézést, és nem is vállaltak a kialakult helyzetért szemernyi felelősséget sem. És ne ijedjenek meg: bocsánatot sem kért senki a pécsiektől.

Bár a téma a pécsi önkormányzat csődközeli helyzete volt. Ismét megtudtuk, hogy kizárólag a szocialisták tehetnek mindenről, esetleg még a körülmények. FE-LE-LŐS-SÉG semmiképpen sem terheli a városvezetést. A beszélgetés tehát haladt a maga megszokott medrében, az elmúlt hetekben már hallott magyarázkodásokkal, visszamutogatásokkal, időugrásokkal.

 

 

Aztán a végén jött az a kérdés, hogy ?Mi garantálja, hogy nem zárnak be mindezen konszolidációs időszak közben vállalkozások, nem mennek el Pécsről? Sok állás megszűnt már az elmúlt időszakban és a város lakossága is fogy?? Amire Csizi Péternek volt azonnali kész válasza: ?Utóbbi állításokat is érdemes rendszerben kezelni. Pécs lakosságának fogyását kisebb részben a természetes fogyás okozza, nagyobb részben pedig a környező településekre való elvándorlás. Tessék megnézni Pécs agglomerációjánák lakosságát is, miként nőtt az elmúlt évtizedekben, Kozármislenyben éppen idén lett tízezres.?

Szóval idén végre a szegény kozármislenyiek is megismerkedhettek a tízezres bankóval. Na, de egy jó kis elgépelésért nekünk sem kell a szomszédba menni, ez így még rendben is lenne.

 

 

A szövegkörnyezetből és az ?érvelésből? egyértelmű a mondandó: Kozármislenyben már tízezren laknak, és nagyrészt oda költöztek ki az emberek Pécsről.

Hagyjuk is azt most, hogy nem az elmúlt évtizedekről szólnak a népességcsökkenés kapcsán az elvándorlást taglaló kritikák, hanem az elmúlt évekről. És hagyjuk azt is, hogy Csizi-képviselő bizonyította ismét, hogy sikeresen és folyamatosan tudja kerülni a valóságot. Csúnyán is mondhatnánk, sőt: nem, nem, Péter, nem, (tetszőleges káromkodás), nem Mislenybe költöztek, hanem elhúztak innen, dolgozni vagy tanulni. És, ami az elmúlt években változott az csak annyi, hogy egyre idősebbek is mentek, meg nem egyedül, hanem családostul nagy számban. És egyre többen mennek el külföldre tanulni inkább a Fiatal Demokraták Szövetsége által a csillagos égig emelt tandíja miatt. Mert inkább, hogy azt fizetnék itt, ezek a nemzetrontó kis senkiháziak elmennek inkább szinte ugyanannyiért egy külföldi egyetemre. (Apropó, én még emlékszem, hogy Csizi is tiltakozott anno a havi 3000 forintos tandíj ellen). Ez az igazság, nem az agglomeráció, amit írnak – és ezt mindenki tudja, aki itt él.

Na, de nem is ez itt a fő gond. Hanem a matek és a fogalmazás. Szerencse, hogy amikor a képviselő úr még Csizi Petike néven tanult ilyesmiket az alsóban, már nem osztottak körmöst.

Kozármislenyben ugyanis hatezerpárszázan laknak, nem tízezren. Nem tízezres volt nemrég a város, hanem tízéves. Petike Péter, nem mindegy.

 

via GIPHY

 

Hagyjuk már azt is, hogy az online terméknél (PécsMa) sem vette észre senki ezt, de legalább a másik Péter oldalba bökhette volna a haverját, hisz ő csak tudja. Ő lenne ugyanis Kozármisleny országgyűlési képviselője, vagy mi a szösz.

KategóriákMETÁL