A cikk a hirdetés után folytatódikFacebook + Politika Nem mindenki van betojva hatalmon lévő politikusoktól, de azért a többség messze van attól, hogy névvel be merjen szólni az interneten, mondjuk a Facebookon a közszereplőnek számító, tehát egy átlagpolgárnál sokkal többet tűrni kénytelen képviselőknek, polgármestereknek.

Vidéken különösen visszafogottak az emberek, főleg azokon a településeken, ahol a versenyszféra eleve gyenge és szinte mindenki kötődik valamilyen formában az államhoz vagy az önkormányzathoz. Ha valaki elveszti az állását néhány kényes helyre nyomott lájk vagy komment miatt, nem biztos, hogy talál másikat. Pécs is ilyen település. Állítottak már meg minket Szabad Pécs-olvasók az utcán azzal, hogy hajrá, olvasnak minket, de csak saját gépről, otthonról, a lájkjaikat pedig számoljuk hozzá a cikkeinkhez.

Ilyen ország épült ki körénk az elmúlt hét évben, és nem úgy néz ki, hogy a helyzet javulni fog.

Ha Páva Zsolt, Csizi Péter vagy Hoppál Péter posztol valamit a Facebookon (hogy valóban ők kezelik-e mindig az oldalukat, vagy sem, az igazából tök mindegy), 99 százalékban biztos a hatás: témától függően 32-320 lájk, 1-19 támogató hozzászólás. A baranyai vezető fideszes politikusok közül még Hargitai János mutat aktivitást a Facebookon, Tiffán Zsolt sajnos már nem, Bánki Erik pedig fent is van, meg nem is. A két pécsi alpolgármester sem aktív a közösségi oldalon, legalábbis egyelőre. Nagy Csaba, a megyei közgyűlés elnöke tolja ugyan a kontentet szorgalmasan, de néhány lájkkal meg kell elégednie egyelőre, komolyabb áttörést nem sikerült elérnie. Talán majd képviselőjelöltként, ha tényleg őt indítják jövőre Tiffán helyett Baranyában.

 

Úgy izgulok, mikor posztol már a Zsolt?

 

Ha a pécsi polgármester egy sétatéri fotóval kiposztolja, hogy

“Szép napsütés – egy kis szél – sok szabadtéri program miatt is érdemes ma kimozdulni”,

akkor várhatóan olyan kommentek érkeznek, hogy

“Nagyon szépen köszönöm! Rengeteg program jó hangulat.. Ez a Mi csodálatos városunk!”

Szóval mindenki boldog, de vannak, akik belerondítanak az idillbe.

 

Csizi Péter legutolsó posztja például ez:

A képen Csizi mellett, ha esetleg valaki nem ismerné fel, Sztojkovics Éva pécsi kosárlabdalegenda, városházi fideszes önkormányzati képviselő látható. Hogy nem múlt el nyomtalanul a pécsi női kosárcsapatot és szurkolótábort megkettőző, nem a nyugodt, gondtalan építkezésről és szurkolásról szóló pár év, azt a következő komment bizonyítja:

 

Páva Zsolt polgármester biztosan szomorú volt, amikor szembesült vele, hogy van, akinek a színpompás napvitorlákról is a város gazdasági helyzete jut eszébe:

 

Hoppál Péter amúgy vérprofi, még válaszolni is szokott a kommentelőknek, mondjuk ezt a kekeckedőt válaszra sem méltatta.

 

 

 

Államtitkár úr kommentben is úgy tolja a politikai pr-t, mintha a politikai tanácsadók istene, maga Habony Árpád állna ott mellette szigorúan, vonalzóval. Nem is hibázik, amikor baj van.

 

Hargitai János (Fidesz-FKGP) posztjai is szépen, kiegyensúlyozottan teljesítenek, ha vicces videót vagy busóálarc faragó műhelyben készült fotót posztol. Az aktuálpolitika viszont ingoványos terep, le is csapnak ilyenkor a kákán is csomót keresők.

Bukósisak fel, böngésszék Önök is politikusaink Facebook-oldalait! 

 

KategóriákMETÁL