A Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) küldött hivatalos levelet erről a szinte közellenségnek kikiáltott pécsi “Soros-bérenc” stb. stb. alapítványnak, az Emberség Erejévelnek. Szóval még teljesen nem múlt azért el ez a sorosozás, Hódmezővásárhely után sem. És akkor sem, ha a pécsi önkormányzatnak 9,5 milliárdos adóssága van plusz egy 3 milliárdos likvidhitele.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Emberség Erejével közölte is a levelet a Facebookon. Ezután kerestük meg őket, hogy megtudjuk, mit is akartak pontosan. Azt írták válaszukban, hogy az Erősödő Civil Közösségek című pályázati programunknak egy nagyobb szabású nyitórendezvényt szerettek volna tartani. Az ugyanis egyben egy jó gyakorlat börze is lenne, ahol a programban résztvevő civil szervezetek megismerkedhetnek az ország más részein működő nagy múltú szervezetek sikeres projektjeivel különböző témakörökben, így például kommunikáció, fundraising, stratégiai tervezés stb.

Szóval nem lesz itt Pécsett semmiféle civil dzsembori, vagyishogy nem pécsi önkormányzati (vagy állami?) ingatlanban. Még él a decemberi nyilatkozat ugyanis, és mint meg is írtuk, volt balhé abból, hogy az Emberség Erejével és a Transparency közös rendezvényét a szintén a ZSÖK-höz tartozó pécsi Művészetek Házában tartották meg. Vagyis ez is egy olyan Egyszer volt Budán kutyavásár-hangulatú ügy lett. Amúgy egyébként azóta valóban elküldtek (nyilván közös megegyezés lett a vége) a ZSÖK-től egy programokért magas poszton felelős embert a tudomásunk szerint, de mi úgy tudjuk, valójában más ügy áll a kvázi elbocsájtás hátterében, és nem a ZSÖK nagy Transparency/Emberség-parája, de lehet, hogy ez majd még jól mutat később valakinek a pedigréjében politikai vonalon.

 

Megtudtuk, hogy most is a Művészetek házát szerették volna helyszínnek, ráadásul ezúttal több termet is kibéreltek volna. Na, ebből nem lesz semmi. Illetve a rendezvényt megtartja az alapítvány mindenképpen, de a dátumon már biztosan módosítani fognak, mert még meg kell találniuk a megfelelő helyszínt.

 

Pedig azt hittük, hogy a pályázataikkal bizonyítottak, és Páva Zsolt is felkeresheti majd őket, az ígérete szerint.

 

Itt a levél, ha valaki kíváncsi lenne rá. 

 

KategóriákMETÁL