PÉCS-TÚRONY Többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy túronyi férfi ellen, aki a nyomozóhatóság és a vádhatós szerint is megölte idős szomszédját. Videó az elfogásról!

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ügyészség pénteki közleménye szerint a vádlott évek óta lakott  a Pécstől nem messze fekvő Túronyban, s szomszédja volt annak a 81 éves, német állampolgárságú férfinak, akit tavaly májusban meggyilkoltak a faluban.

A vádlott annak előtte többször segített az idős férfinak a ház körüli munkákban. 2016 májusában azonban, ittas állapotban elhatározta, hogy szomszédjától műszaki cikkeket lop, ezért magához vett egy fejszét, majd bement a sértett udvarába. A sértett váratlanul megjelent, meglátta a szomszédját, majd visszament a házba. Az elkövető az idős férfi után ment, majd miután utolérte, két alkalommal a fejszével fejbe ütötte. A sértett elesett, majd a vádlott a földön fekvő férfi fejére még további két-három alkalommal ütést mért a fejsze fokával. Ezt követően a vádlott a házból mintegy 30 ezer forintnyi értéket vitt el.

Az elkövetés másnapján az elkövető visszatért a helyszínre, ahol a nyomokat tisztítószerrel eltüntette. A sértett halála az ütések következtében azonnal bekövetkezett. 

Az elkövető cselekménye, tekintettel arra, hogy nyereségvágyból, illetve idős személy sérelmére követte el, az emberölés minősített esetének a megállapítására alkalmas a vádhatóság szerint, amely bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

KategóriákMETÁL