KOZÁRMISLENY?PÉCS Jelenleg nincs olyan feladat, kihívás, amely miatt döntését megváltoztatná, s látszott, hogy nem is lesz, ezért döntött arról, hogy 25 év után kiszáll a labdarúgásból, és nem is finanszírozza azt tovább – ezt mondta szerdán a Szabad Pécsnek a kozármislenyi sport- és futballélet elmúlt negyed századának és jelenének legfontosabb szereplője, Feleki Attila. Ha egy meccsel többet nyertek volna, és benn maradnak az NB II.-ben, ő is marad.

A cikk a hirdetés után folytatódikFutball-, sőt egy kisebb futballcsoda-csináló volt Feleki Attila az elmúlt 25 évben Kozármislenyben, de ennek most vége van. Minderről Feleki először egy interjúban a Bama.hu-nak mesélt.  

Kedden azonban a Kozármislenyi Futball Club honlapjára, szerdán pedig annak hivatalos Facebook-oldalára is felkerült egy közlemény, amelyben a klubtulajdonos megerősíti és indokolja is az elhatározását. A közlemény ITT olvasható teljes terjedelmében.

A korábban a PMFC szakami munkáját is segítő, irányító szakembertől a Szabad Pécs azt kérdezte, megkereste-e bármelyik magyar klub, kiemelten a PMFC, illetve hogy lenne-e olyan kihívás-feladat, esetleg annyi pénz, ami miatt visszatérne a futballba. Kérdésünkre azt mondta, hogy nem keresték meg sem a PMFC-től, sem más klubtól, sem a döntés előtt, sem azóta, hogy ez nyilvánosságra került, így nincs is miről beszélni. Ugyanakkor nincs is olyan feladat és kihívás, ami miatt visszatérne a futball irányítói közé, és látszott, hogy nem is lesz. A Kozármisleny, ha csak egy mérkőzéssel többet nyer, és bent marad az NBII.-ben, akkor ő is marad, de a kieséssel számára véget ért egy a korszak, még ha teljesen nem is szeretne eltávolodni a futballtók, természetesen.

Az a kérdés viszont szerinte teljesen értelmezhetetlen az ő esetében, hogy lenne-e annyi pénz, amiért ezt vállalná, hiszen ő betett a futballba az elmúlt években, folyamatosan, nem keveset, de megtehette, mert sikeres üzletember, e tekintetben nem a pénz mozgatta vagy motiválta a sportban. A PMFC-hez is díjazás nélkül ment el segíteni anno.

Megkérdeztük, hogy a Kozármisleny kiesése mennyiben segítheti pl. a PMFC feljutását az NB II.-ben, amire azt mondta, hogy annyiban mindenképpen, hogy talán egy kevésbé motivált, a feljutást talán nem elsődleges célnak tekintő Kozármislennyel játszanak majd egy bajnokságban, ami nyilván könnyíti az ő és más, esetleg aggilisabb csapatok dolgát is. Illetve emiatt arra is nagyobb az esély, hogy a játékosaik egy része akár a PMFC-hez is eligazolhat, amellyel akár tovább erősödhet az újmecsekaljai klub.

Feleki a közleményében a szurkolókhoz fordulva egyebek mellett azt írja, hogy jó volt azzal a tudattal dolgozni, hogy sokan érzik magukénak a csapatot, sokan azonosultak és szimpatizáltak azzal, hogy a kisváros kis klubja hogyan állja meg a helyét a profi ligában. 

De bármennyire is akarták, tettek meg mindent, kiestek, s ezzel ?elbukott az utolsó déli bástya is egy egész  régió futballjában?.

?25 évig ez volt szinte minden hétvégém, rengeteg estém vagy éjszakám, de egyszer mindenben jön változás, ez most eljött?

Mint fogalmazott: nem érti ő maga sem, hogyan jutottak idáig, hiszen nem egy esetben látszott, hogy képesek a legjobbakat is megverni, ugyanakkor volt egy másik arcuk is, s amikor azt mutatták, akkor bizony történelmi vereségeket szenvedtek.

?Rengeteg munkával, igazi támogató nélkül a saját erőmből és néhány barátom támogató munkájával eltüntettünk nagyon sok pénzbeli különbséget hosszú évekig a pályán, de ez most nem fog menni. Megpályáztunk és megvalósítottunk számos fejlesztést, büszke leszek rá, hogy a támogatásomnak így óriási hozadéka volt; a kitűnő szereplésünk miatt stadiont és komoly fejlesztéseket kapott a városunk? – sorolta az eredményeket és a küzdelmüket. Szerinte emellett csodálatos élményeket, emlékeket szereztek a kisvárosuknak, amire büszkék lehetnek és lesznek is rá mindig.

Szerinte szigorúan véve csak az önkormányzati és az MLSZ-bevételekből az NB III.-ban talán a középmezőny alját lehet megcélozni, de még az sem könnyű egy most széteső csapattal, merthogy meghozta azt a döntést:, hogy a jövőben nem fogja tovább finanszírozni a működést. Sajnálja azokat, akik velük együtt szorítottak, és bíztak egy pozitív jövőképben, de ezt most nem látja optimistán, és nem akar senkit becsapni álmokkal. 

Mint írta, teljesen még nem látja a jövő klubjában sem a szerepét, ezt a következő néhány hét dönti el, de azt mondja most, hogy ő a jövőben csak egy törzsszurkoló szeretne lenni.

A felelősséget és munkát odáig vállalom, hogy  harmadosztálynak megfelelően egy komoly személyekből álló és kellően motivált menedzsmentet tesz majd a klub élére, minden elszámolást és kifizetést június 30-ig megtesz, és a kezükbe ad, hogy színvonalas utánpótlást és a lehetőségekhez képest egy tisztességes NB III.-as csapatot építsenek.

KategóriákMETÁL