ORFŰ?PÉCS Ma, nulladik nappal indul az idén ötnaposra bővített Fishing on Orfű. Kedden este az idén tízéves fesztivál az 50 éves Lovasi Andrást köszönti, ő pedig koncertet ad. Cikkünkben válogatunk néhány nekünk kedves dalt Lovasitól.

A cikk a hirdetés után folytatódikKülönleges élemtűkoncertet ad kedden este Orfűn, a Fishingen 50. születésnapja alkalmából Lovasi András, Kispál és a Borz- és Kiscsillag-alapító, zeneszerző-szövegíró, aki minden évben bizonyosan dobogós lett volna a pécsi cool-listán, ha elkészíti valaki. Sőt, nem is nagyon lehetett volna onnan letaszítani.- Lovasi András a rendszerváltás utáni Magyarország könnyűzenei életének egyik legfontosabb, legmeghatározóbb és legnagyobb hatású alakja. Cikkünkbe néhány olyan dalt mutatunk tőle, amit nagyon kedvelünk. Listát a legjobbakról lehetetlen felállítani. De még az is lehet, hogy később ezt is megpróbáljuk.

 

 

 

 

 

 

Az orfűi fesztiválra jegyek már csak kb. a szürke zónában sertepertélőktől vehetők, így sokan lesznek, az biztos, és jó eséllyel attól sem kell tartaniuk a kempingezőknek, hogy orkán kapja majd fel a sátrukat.

A tízéves jubileumát ünneplő fesztiválon szombaton Fishing-gálát is tartanak, a Fishing ?védőszentje? pedig Lévai Balázs lesz, úgyhogy a jó zenék hívei semmiképpen se aggódjanak. Lesz egyébként 30Y és Halott Pénz és a Punnany is, ha már Orfű a házigazda, nyilván fellép a Kiscsillag is, de jön még az Anna & the Barbies és a Quimby is, sőt itt lesz Kapa és Pepe is.

 

 

 

KategóriákMETÁL