Tájékoztatót tartottak ma a kofáknak, kereskedőknek az uránvárosi piac szolgáltatásairól. Véletlenül pont arra jártunk, így a Szabad Pécs a tervezett bérleti árakat is megtudta.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Miközben a piac épületének közvetlen szomszédságában serényen zajlanak a munkálatok, belül már a leendő bérlőkkel folyt az egyeztetés. Valóban finisben lehet a projekt.

Kb. 30-40 érdeklődő jelent meg csütörtök délelőtt az uránvárosi piacnál. A pécsi vagyonkezelő a potenciális árusítókat(kofákat és kereskedőket) hívta össze, hogy a nyújtott szolgáltatásokról és a tervezett díjakról tájékoztassa őket. Úgy tudjuk, hogy a termelőkre vonatkozóan az asztalbérlés napidíja tevékenységtől függően 400-500 Ft/m lesz. A havidíj 2500-3000 Ft/m lesz, de a féléves, éves bérleti konstrukcióra is lesz lehetőség.

Kereskedők számára 14 asztalt tartanak fenn, aminek a havi bérleti díja nettó 14 ezer Ft lenne. A féléves nettó 77 ezer Ft, míg az éves bérleti díj nettó 154 ezer Ft lenne, de ezekhez még asztalonként 1400 Ft/m/hó rezsiköltség is hozzáadódik.

A piacon 6 sor asztal található, ebből hármat szándékozik a fenntartó a kereskedők, hármat a kofák rendelkezésére bocsájtani. A korábbi évek tapasztalatai alapján ez valószínűleg még a csúcsszezonban is jó és elégséges felosztás lehet.

A tulajdonos pécsi vagyonkezelő cég új szolgáltatásokkal is készül: az áramfelvétel egyszerűbb lesz, kamerák figyelik majd a teret, biztonsági fólia kerül majd az üvegfelületekre.

Közben a környező üzletekbe is lassan beköltöznek a leendő (és egykori bérlők), a készültség foka eltérő, de ez a nemzeti dohánybolt már fel van fóliázva és a logó is kikerült.

A projektgazda Pécsi Városfejlesztési Nzrt.-től közben megkérdeztük azt is, hogy miért kellett 53 millió forinttal megemelni az uránvárosi piac támogatási keretét? És, hogy ezzel változik-e a teljes költségvetés? Ha esetleg válaszolnak, azaz segítenek tájékoztatni az érdeklődő pécsieket, akkor frissítjük a cikkünket.

KategóriákMETÁL