PÉCS Június végén, levegőből pedig júliusban irtják, helyes kifejezéssel: gyérítik a szúnyogokat Pécsett, földön és levegőben is.

A cikk a hirdetés után folytatódikA napnyugtát megelőző 1,5 órában végzik majd a légi kémiai védekezést július elsején és másodikán is. Van ?esőnap? is, rossz idő esetén július 2-án és 3-án lesz nagyon rossz a pécsi szúnyogoknak, akkor is napnyugta előtt. Ezt az információt kaptuk a pécsi önkormányzattól szerdán, sajtóközleményben. Vagyis, gondoljuk, ez azt jelenti, ha elsején rossz idő lesz, akkor ott van a másodika és harmadika. Ha pedig másodikán szakad le az ég, akkor meg nyilván elseje és harmadika lesz a moszkítók két fekete napja. Arra pedig, majd csak kitalálnak valamit, ha elseje és másodika is, netán még harmadika is cudar időt hoz.

A levegőből coratrint, aqua-othrint és mosquitox 1ulv fortét permeteznek majd a rovarok nyakába. A chemtrail miatt senki ne aggódjon. Ez most nem olyan! Egyrészt ezt igaziból kiszórják, másrészt ez az egész éppen az emberekért van, nem ellenük. 

Még ez előtt lesz azonban földi kémiai védekezés (ugye, mondtuk, hogy nem chemtrail), s azzal már nem is várnak júliusig, június 28-án lesz a napja, viszont itt jön egy kis trükk, vigyázat: ezt napnyugta után végzik. Itt is van ?esőnap?, sőt itt egy kicsit zavarban is vagyunk: ?rossz idő esetén a védekezés 2017. június 29-30. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre?. Szóval, ezek szerint, vagy két esőnap is van, vagy csak a kései időpont miatt írták így. Itt a felhasználásra kerülő vegyszerek a coratrin és a mosquitox fog lesznek.

A készítmények méhekre veszélyesek, ezért kérik, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak a méhészek. 

 

A vasúttársaság is irt

És, ha mindez nem lenne elég, ha úgy érzik, nem elég a vegyszerekből, akkor jön a magyar vasút, és segít a bajon. A MÁV Zrt. vegyszeres gyomirtást végez ugyanis az állomások, megállóhelyek és vonalszakaszok területein. Július 4-én hajnalban, 5.30-tól Mecsekalja-Cserkút, Pécs-külváros, Pécs-felső állomásokon. július 5-én, ugyanakkortól Pécs-Villány vonalszakaszon, Pécsbányarendező?Hőerőmű összekötő vonalszakaszon és Pécsbányarendező állomáson.

Itt már sokkal lazábbak az idősávokat illetően a szervezők: ?időjárási vagy forgalmi okokból a vegyszerezés időpontja módosulhat 1-4 nap eltolódással?. Hogy ők mit használnak? ?Sharpen 330 EC, Mezzo 20 WG, Kyleo, Colombus EC, Mars 480?. Na, ezeket mind! Ezek a vegyszerek méhekre nem veszélyesek, ?vízi szervezetekre? közepesen, illetve kifejezetten veszélyesek. Szóval inkább kell tartaniuk a ?vízi szervezeteknek? a MÁV-írtástól, mint nem.

És, hogy egy nagyon fontosat még tényleg mondjunk, itt a végén: a kezelt területen legeltetni, illetve onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos.

KategóriákPOP