Nyertes európai uniós pályázatból valósítják meg Pécsett a történelmi bevárosban lévő sétálóutca, a Ferencesej utcája felújítását. Nem csak a pályázat kötődik még a Páva Zsolt vezette pécsi önkormányzathoz, de a munkavégzés is még 2019. október 13-a előtt kezdődött. A Zöld Kapu című pályázatnak a munkálatait Péterffyék – ahogyan tavaly, az advent idején, most húsvét előtt is leállíttatták, igaz, most a veszélyhelyzetnek is köze volt a döntéshez, amit egyeztettek a kivitelezővel is. Most bejelentették, hogy a felújítás az ünnep után folytatódik. 

A cikk a hirdetés után folytatódikFolytatódhat húsvét után a 2020. március 27-én ideiglenesen leállított, uniós (TOP-os) Zöld Kapu című pályázatból fedezett Ferencesek utcája térburkolatát és zöldállományát fejlesztő kivitelezés, olvasható a szerda délutáni pécsi városházi sajtóközleményben.

Március végén a munkálatokat végző Szedibau Építőipari Kft. a megrendelő Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen úgy határozott, hogy a koronavírus járvány terjedésének megállítása kapcsán kihirdetett veszélyhelyzetben a kivitelezést ideiglenesen felfüggeszti.

A munkálatok leállításakor a felek rögzítették, hogy a kivitelezés kockázatmentes és biztonságos folytatása mindkét fél célja. A célok elérése érdekében a Szedibau Építőipari Kft. a munkavégzés felfüggesztése óta eltelt időszakban azon dolgozott – tekintettel arra, hogy az önkormányzatnak, mint megrendelőnek kiemelt érdeke fűződik a tárgyi munka mihamarabbi befejezéséhez –, hogy megszervezze a munka folytatásához szükséges erőforrásokat, illetőleg a lehető leghatékonyabban biztosítani tudja a járványügyi előírások betartását és betartatását a munkaterületen.

A kivitelezés folytatása érdekében a Szedibau úgy szervezte meg a munkákat, hogy a járványügyi problémák által okozott kockázat a minimálisra csökkent, egyúttal kérte a megrendelőt, hogy engedélyezze, hogy április 14-étől folytathassa a Ferencesek utcájának térkőburkolat építési munkáit.

A kiadott sajtóközlemény szerint Pécs önkormányzata a javaslatot áttekintette és engedélyezte. A városvezetés nem szeretné, ha a kivitelezés a járványveszély elmúlásán is túlhúzódna. Sőt, kifejezetten azt szeretnék, ha az érintett lakosok és kereskedők a veszélyhelyzet elmúltával már lehetőleg megújult környezetben juthassanak el otthonukba, boltjaikba.

Pécs önkormányzata a kivitelező által vállalt járványügyi biztosítékok betartását a jövő kedden (április 14-én) újrainduló kivitelezés során folyamatosan ellenőrizni fogja.

KategóriákPOP