A saját kis valóságukat veszik körbe álhírekkel.

A cikk a hirdetés után folytatódikTegnap villámgyorsan végigjárta propagandamédiát a szocialista Ujhelyi Istvánnak tulajdonított kijelentés, mely szerint “..Sopronban nyilvánosan megígérte a kerítés lebontását”. Az egész híresztelés alapját egy szokás szerint a szövegkörnyezetéből kiragadott kijelentés adta. A sajtópereket sorra elvesztő origo.hu cikk be is linkelt egy soproni Fidesz-trollnak tűnő oldalt, ami egy kiragadott részletet tett csak közzé a szocialista Európai Parlamenti képviselőjelölt rövid beszédéből. Ez volt egyébként a második videója a magát Soproni Polgárok Közösségének aposztrofáló “polgári” “közösségnek”.

Érdemes összehasonlítani az eredetivel, nem hosszú, és megéri, mert rögtön kiderül, hogy a képviselő egyáltalán nem a déli határzárról beszél, márpedig ezt próbálják elhitetni. Hanem végig az egykori vasfüggönyről van szó, a kb. 4 perces szöveg alatt többször is.

Hoppál “féknyúz-szakértő” Péter nem sokkal este 11 óra előtt osztotta meg az egyik hírhamisító cikket, tehát jóval azután, hogy a kamuhír cáfolata végigszántotta a magyar médiának azt a részét, ami nem kamuhírekre és kormányzati támogatásra épül.

Bár lehet, hogy Hoppál Péter teljesen jól értette az elhangzottakat, és fideszes képviselőtársaival éppen azon dolgoznak, hogy visszaépítsék a vasfüggönyt?

KategóriákPOP