EMBERSÉGBŐL ELÉGTELEN Megdöbbentő történetet posztolt Garzó Gábor pécsi segítő ember. Állítása szerint az egykori megyei kórház geriátriai (idősgondozás) osztályáról kitiltották haldokoló férje mellől a párját. A férfi a napokban elhunyt.

A cikk a hirdetés után folytatódikGarzó Gábor ismert pécsi aktivista. Ő az, aki idejét, erejét és rokkantnyugdíját sem kímélve segítette a Pécsre érkező menekülteket, példát mutatva nemcsak a városlakóknak, de a városvezetésnek is. A Garzó által egy, a napokban a Facebookon megosztott történet szerint nem vették figyelembe egy, a haldokló férjét látogatni kívánó asszony szorult helyzetét, s kitiltották az osztályról.

?Emberségből empátiából megbukott a Pécsi Megyei Kórház geriátriai osztálya!
Történt az eset (?) egy tisztességgel és becsülettel dolgozó, de szerény körülmények közt élő családdal. A férj élet-halál közti állapotban került be a kórházba. Úgy néz ki , hogy már onnan visszaút nem lesz!
A szerény és tisztességgel élő feleség szeretne a férj végstádiumában a párja mellett lenni. Nem egész nap és nem felborítva a klinikai osztály házirendjét, de mégiscsak a férje utolsó pillanataiban.
Mivel az asszony a munkahelyéről a kórházba szerény körülményeik miatt csak busszal tud járni, s ez elég nagy távolság, nem ért oda látogatási időben. Erre egész egyszerűen a főnővér kiutasította a kórházból, mondván nem látogatási időben érkezik, tessék akkor jönni. Merthogy mi lenne, ha mindenki csak úgy önkényesen bemenne és figyelmen kívül hagyná a látogatási időt!
Csak kérdezem, hogy a feleségnek nincs joga a saját férje mellett lenni az utolsó pillanataiban?
(…)
Tessék mondani: a látogatási időn kívül a főnővér vagy az orvos vissza fogja hozni az élők sorába a beteget?
(…)
Hát ennyit a virágzó egészségügyről!?

Nyilván az elkeseredettség miatti keserű düh és tehetetlenség íratta a fenti sorokat, mert azért tegyük hozzá, hogy nagyon sok, rengeteg elkötelezett szakember van az egészségügyben, aki nem adja fel, és az alacsony fizetés és körülmények ellenére kitart a szakmája és az emberek gyógyítása mellett. Még szerencse, hogy Pécstől fényévekre van az IKEA.

Megkérdeztük a leírtakról a PTE Klinikai Központját. Az alábbi választ kaptuk:

?Az I.sz. Belgyógyászati Klinikán jól szabályozott látogatási rend van, melynek érvényesítése alapfeltétele a klinika hatékony működésének. Ugyanakkor a hozzátartozóknak egy formanyomtatványon lehetőségük van a látogatási időn kívüli beteglátogatást kérvényezni – éppen a levélben említetthez hasonló esetekre való tekintettel -, melyet a kezelőorvos hozzájárulásával a telephely vezetők engedélyeznek.?

A cikk írása közben, néhány perce kaptuk hírt, hogy a beteg férj időközben elhunyt. Isten nyugosztalja!

KategóriákMETÁL