VÉLEMÉNY ? MAGYARORSZÁG Matolcsy Ádám médiacéget vett. Az Origo.hu-t is működtető New Wave Media Group Zrt. került a tulajdonába – írta meg a 24.hu. Ő Matolcsy György jegybankelnök fia. A család nagyot ment most, az unokatestvérek a Pécsi Sörfőzdét vették meg nemrég.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Magyar Nemzeti Bank elnöke fiának van egy saját tulajdonú cége, amelynek ő is a vezetője. Ez a Magyar Stratégiai Zrt. Na ez a cég most megvásárolta a New Wave Media Group Zrt.-t, ami történetesen az Origo.hu nevű portált is működteti. Erről egyébként a cég saját maga számolt be, az MTI-nek juttattak el közleményt.

A most felvásárolt cég eddigi tulajdonosa és vezérigazgatója Száraz István volt. Három hónapig még marad a cég élén, segíti az átmenetet. Az Origó az elmúlt hónapokban sem volt a kormány ellensége, sokkal inkább a szócsöve, épp időben, a választások előtt egy bő fél évvel kapcsolhatnak majd ezek szerint turbófokozatba. Csodálkoznék, ha másképpen lenne! Könyörgöm, mi a jó büdös francért, mi másért venné meg mégis? 

Egyébként jobban csinálták eddig mint a Mészáros-művek, ők tavaly már nyereségessé tették a weblapot. Habár lehetséges ám, hogy van ennek némi köze ahhoz, hogy a mi közös pénzünkből adtak fel ott is hirdetést Orbán Viktorék.

 

A New Wave Media Groupnak tavaly a cég beszámolója szerint 5,3 milliárd forint nettó árbevétele volt, adózott eredménye pedig 513,6 millió forint volt.

 

A jegybankelnök fia, természetesen, nem a választások előtt kötött jó üzletről beszélt, hanem másról. Matolcsy Ádám:

?nemcsak az egyik legnagyobb elérésű hazai online médiaportfólió és a magyar internetes tartalomszolgáltatás úttörője, hanem megújulni képes cégcsoport, amely reményeik szerint a ?közeljövőben előremutató technológiai megoldásokkal rázza fel az itthoni online médiapiacot?. ÉRTIK, UGYE?

 

Száraz István nem sokáig mondhatta magát az Origó tulajdonosának:  2015 végén vette meg,  az alapító Magyar Telekomtól, 4,2 milliárd forintnak megfelelő euróért.

Kicsi a világ! Képzeljék, annak idején a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank által felkarolt, bajban kisegített (szanált) MKB adott kölcsönt az Origó megvásárlására. Annak idején már voltak, akik a Pécsi Sörfőzdét nemrég megvásárló jegybankelnöki rokonokat sejtették az ügylet mögött emiatt.

Nagyon kellett egyébként mára egy jó hír is Matolcsy Györgynek, pont ma döntött arról ugyanis egy bíróság, hogy Matolcsyról leírható, hogy közpénzt lopott. És már nem is fellebbezhet ellene szegény.

Viszont az is jó hír, hogy fia több talpon áll, és váltani is tud, eddig nem a médiában, hanem jobbára az ingatlanpiacon és a bútoriparban tevékenykedett.

KategóriákMETÁL