Negyvenkétmilliárd forinttal támogatja ugyanis jövőre a kormány a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált cégeket.

A cikk a hirdetés után folytatódikOk, a hírt azért nem a volt pécsi alpolgármester és  országgyűlési képviselő jelentette be, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Fülöp Attila.

A sajtótájékoztat azonban Budapesten, a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. XIV. kerületi telephelyén tartották meg, és itt – mint azt a Szabad Pécs megírta – a három cég élére frissen kinevezett Csizi Péter szóhoz is jutott állami cégvezetőként.

A részletekről még az államtitkár beszélt, elmondta, hogy a támogatásra október 30-ig lehet pályázni, elektronikus úton, a felhívás részletei pedig a kormany.hu oldalon találhatók.

Idén 39,5 milliárd forintra lehetett pályázni, vagyis a kormány növelni tudta a jövő évi támogatási keretet. Országszerte több mint háromszázötven akkreditált cég van amúgy, ők összesen mintegy harmincezer megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak, és ezt a számot a kormány szeretné növelni. Már csak azért is, met ?az utóbbi évek gazdasági növekedésének köszönhetően ma már munkaerőhiány is előfordul? – a megváltozott munkaképességűek pedig olyan humánerőforrás tartalékot jelenthetnek, akik segítségével csökkenteni lehet a betöltetlen álláshelyek számát.

A Kormany.hu beszámolója szerint Csizi Péter, a Főkefe, az Erfo és a Kézmű Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (megjegyzés: Csizi ebbéli minőségében első alkalommal szólalt meg) elmondta, hogy a cégeknél kilencezer embert foglalkoztatnak /!ezt tehát a korábbi számokat ismerve/olvasva alá is becsültük vasárnapi cikkünkben, amikor azt írtuk, hogy több, mint ötezer fő tartozik Csizi Péter alá/. Munkavállalóik több mint nyolcvanöt százaléka megváltozott munkaképességű ember. A vállalatoknak húszezer hazai és külföldi partnerük van, piacvezetők a nyomdaipar, az irodatechnika és a háztartási áruk területén.

Szabad Pécs szerk. megj:: kifejezetten érdekesnek véljük, hogy a kormányzati portálon lévő cikkben egyetlen szóval sem említik meg, hogy Csizi Péter vadonatúj vezetője a három nagy állami cégnek, amelyek összesen több ezer embert foglalkoztatnak. Ráadásul amelyek egészen biztosan vezetőknek mondhatók a döntően megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására építő cégek piacán. Másképpen: egyetlen szóval sem említik, hogy leköszönt az három nagy állami cég előző vezetője. Sőt, tudomásunk szerint a sajtónak sem küldték el infóként korábban, azaz a nyilvánosságban nem jelentették be sem az előző vezető távozását és annak okát, sem az új hármas cégvezető kinevezését, annak okát és módját. Egyelőre tehát nem lehet tudni, hogy Csizi Péter milyen módon értesült az állásról, milyen módon kapta azt meg és milyen indokok alapján találták alkalmasnak a pozícióra.      

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL