A cikk a hirdetés után folytatódikALSÓSZENTMÁRTON A szabad ég alatt, Alsószentmárton kultúrházának udvarán tartották meg azt a falugyűlést hétfőn este az ezerháromszázfős dél-baranyai faluban, amelynek összehívásáról az egész ország értesült. Nem volt balhé, szombaton viszont ismét lesz tüntetés, ismét Mali Zoltán ellen, de most már nem spontán, hanem bejelentett, hivatalos.

Azt a reklámot amit a falu kapott szombat óta senki sem szerette volna Alsószentmártonban, ez egészen bizonyosan kiderült hétfőn este az ormánsági, szinte kizárólag cigányok által lakott faluban.

Ismeretes: szombaton a község kocsmája, nemzeti dohányboltja és egyik élelmiszerüzlete közös teraszán megverték Mali Zoltánt, Drávapiski polgármesterét, akihez köthető mindhárom egység. Ami miatt csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz a rendőrség.

Az eljárás egyik gyanúsítottja a falu polgármestere lehet, a jelenetet rögzítő videón legalábbis úgy tűnik, hogy ő az, aki hátulról nekiront az ott üldögélő Mali Zoltánnak. Később ezt el is ismerte egyébként az RTL Klub Híradónak. Lapunknak előtte azt mondta, hogy Mali Zoltán csupán elcsúszott, és beverte a fejét.  

A falugyűlésen nem jelent meg Mali Zoltán, ahogyan azt korábbi videónkban, megveretése után 22-22 órával maga mesélte el. Azt mondta, ez falugyűlés, a helyieknek szól, ő, bár róla szól, nem kapott rá meghívót, ezért nem megy el.  Beszéltünk azonban olyannal, aki látta a faluban a nap során korábban, a boltjánál Malit.

Két fontosnak mondható új információ hangzott el ahhoz képest, amit eddig is tudtunk, vagy eddig is már elmondtak a helybeliek: az egyik, hogy szombaton lesz az a tüntetés, amit szerveztek, a hivatalos és bejelentett. Míg a múlt szombati spontán, nem bejelentett volt, de mindkettő Mali Zoltán ellen szerveződik.

A másik az a felhívás, hogy ne vásároljanak Mali Zoltán üzleteiben – NO MALI, hirdette több tábla is – erre egyébként Budai László polgármester is külön kérte a megjelent mintegy 100-150 embert beszédében.

Budai szerint Mali mögött áll a sajtó egy része, sőt, hatóságok is, és az, hogy ekkora ügy kerekedett az egészből részben annak is köszönhető szerinte, hogy cigányfaluról van szó. Az ügyben lévő, mondjuk így, közreműködő szerepét viszont már nem hangsúlyozta ennyire sem. 

KategóriákMETÁL