Újabb feljelentés született a pécsi önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása, és az azt követő adatelemzés nyomán, írta péntek reggli sajtóközleményében a pécsi önkormányzat. A Tettye Forrásház Zrt. vezetője ezúttal azért tett feljelentést, mert az előző városvezetés idején csaknem 70 millió forintot fizetett ki a társaság földmunkák biztosítására használatos eszközök bérlésére, ahelyett, hogy az összeg töredékéért megvette volna őket.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Tettye Forrásház Zrt. jelenlegi vezérigazgatója tett újabb feljelentést – írja a friss sajtóközleményben a pécsi önkormányzat –, ezúttal különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A pécsi önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása és az azt követő elemző munka adta ezúttal is a feljelentés alapját. A rendelkezésre álló adatok alapján 2016 decembere és 2019 decembere között összesen 69,2 millió forintot költött a Tettye Forrásház Zrt. földmunkákhoz jelzőtáblák és lámpák bérlésére.

A Tettye Forrásház Zrt. ebben az időszakban földmunkákat rendelt meg a közbeszerzési eljárásokon nyertes vállalkozótól. A közlekedés biztonságát a közterületen, utakon végzett munkák esetében közlekedési táblákkal és lámpákkal kell biztosítani. Ezt a Tettye Forrásház Zrt. úgy oldotta meg, hogy minden egyes alkalommal kibérelte ezeket az eszközöket, a három év alatt csaknem 70 millió forintért, ahelyett, hogy összesen 1-2 millió forintért megvette volna őket.

Ez a városvezetés és a cág új vezetése szerint felveteti a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény alapos gyanúját, ezért a cég jelenlegi vezetője feljelentést tett.

KategóriákMETÁL