PÉCS Súlyos testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség a pécsi kórház egyik ápolónőjét, aki a nyomozók szerint meg akarta mérgezni kollégáit – számolt be a hírről a Híradó.hu. A nyomozók szerint a 30 éves nő több esetben mérgező hatású anyagot tett az osztályán dolgozó kollégái kávéjába vagy teájába. Többen rosszul lettek, ők orvosi kezelésre szorultak.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ápolónőt a rendőrök őrizetbe vették, az ügyészség pedig a bizonyítékok eltüntetése, a tanúk befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

A bíróság megalapozottnak találta a nővel szembeni gyanút, azonban vele szemben elegendőnek ítélte a lakhelyelhagyási tilalmat. Az ügyészség fellebbezett a végzés ellen, a letartóztatási indítványról másodfokon a Pécsi Törvényszék dönt majd, várhatóan két héten belül.

A PTE közleménye

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ neurorehabilitációs osztályán az elmúlt időszakban a munkatársak körében több váratlan rosszullét alakult ki. A Klinikai Központ és az érintett klinika vezetése annak érdekében, hogy mielőbb megszüntessék ezt a jelenséget, haladéktalanul vizsgálatot indított az ügyben. A vizsgálat eredménye alapján a Klinikai Központ elnöke feljelentést tett a rendőrségen, ismeretlen tettes ellen. A hatóság gyors és hatékony nyomozómunkájának, valamint a klinikai vezetők és munkatársak segítőkész együttműködésének köszönhetően napokon belül elfogták a gyanúsítottat, aki feltételezhetően tudatmódosító szereket csempészett munkatársai italába, ezzel előidézve rosszullétüket.

FRISSÍTÉS 15.40 ? Gyanakodtak pánikrohamokra is a belmagasság miatt

A Szabad Pécs nem hivatalos, de nagyon megbízható forrásból úgy értesült, hogy már egy ideje voltak rosszullétek a neurorehabilitációs osztályon, amikkel kapcsolatosan korábban  az merült fel, hogy ezek esetleg a dolgozók pánikrohamai lehetnek. Első hallásra ez elég furán hangozhat, sőt többszörösen furán, hiszen egy egészségügyi intézmény dolgozóival összefüggésben merült ez fel. 

De olyannyira komoly volt, hogy a Szabad Pécs értesülése szerint  még mentálhigiénés, és egyfajta építészeti vizsgálatokat is lefolytattak. Arra is gyanakodtak ugyanis, mivel felmerült az enyhébb tüneteket produkáló rosszullétek esetleges háttereként, a feltételezett pánikrohamok okaként, hogy a belmagasság lehet mindennek az oka. A szokásos kórházi belmagasság ugyanis a szabvány lakás-belmagassághoz (kb. 2,8 méter) képest jóval magasabb. Ugyanakkor a Rét utcában található neurorehabilitációs osztályon inkább a lakásokéhoz hasonló, vagy akár annál is alacsonyabb a belmagasság. Nem elképzelhetetlen persze, hogy emiatt lehet akár valakinek pánikrohama is, aki sok időt tölt el itt, de aztán kiderült, hogy a konkrét rosszullétekhez ennek a feltételezésnek még sincs semmi köze.

 

FRISSTÉS 18.00 – NAPOK ÓTA VIZSGÁLÓDTAK – MÁSUTT IS DOLGOZHATOTT EGÉSZSÉGÜGYBEN A MEGGYANÚSÍTOTT NŐ 

A 2015 októbere óta működő, akkor újonnan épített neurorehabiltációs osztályról elvitt, meggyanúsított 30 éves ápolónőről úgy tudjuk, hogy már korábban is, másutt is dolgozhatott hasonló munkakörben, ugyanakkor nem kizárt, hogy itt nem számított régi, a nyitástól itt dolgozó munkaerőnek. Ugyancsak nem hivatalos információink szerint a hölgy nem vagy nem csak pécsi egészségügyi intézményben is szolgálhatott. Úgy tudjuk, de ez sem megerősített, nem száz százalékos információ, hogy a hölgynek van családja és gyermekei is. Az szintén nem hivatalos, de már sokkal biztosabb információnk, hogy napok óta gyanakodhattak arra, hogy valami nem stimmel az osztályon. Az orvosok és ápolók a héten többször is palackos ásványvizet kaptak, illetve mindenkit – dolgozókat és a rehabilitációra szoruló betegeket is ? kikérdeztek arról, hogy nem fáj-e a fejük, nem szédülnek-e, nem éreznek-e rosszullétet. Vélhetően azt a kört igyekeztek meghatározni, akiket egy esetleges mérgezés érinthet.

Próbáltunk érdeklődni arról is, hogy kizárólag orvosk és ápolók lehettek-e rosszul, de erről biztosat nem tudtunk meg, csak következtetni lehet arra a közleményből, hogy nagyjából ez a kör lehetett érintett. Ugyanakkor például Pécsett több kórházi osztályról is tudunk arra példát, hogy időnként a betegek, külön kérésre kapnak, kaphatnak kávét a nővérektől is. Nem kizárt emiatt, hogy akár itt is volt erre példa, így elviekben akár betegek is lehettek volna a jelenlegi információk szerint tudatmódosító szerekkel felturbózott kávé fogyasztói között.

KategóriákMETÁL