Tíz éve indult az ország egyik legszerethetőbb és legjobb kulturális-összművészeti fesztiválja, az Ördögkatlan. Az idei az eddigieknél is jobb lehet.

A cikk a hirdetés után folytatódikBéczes László és Kiss Mónika, az Ördögkatlan főszervezői mellett több érintett település polgármestere, és Beck Zoltán, a 30Y frontembere beszélt azon a pénteki pécsi sajtótájékoztatón, amelyet néhány nappal a 10., így jubileumi Ördögkatlan fesztivál előtt tartottak.

Az idei helyszínek: Nagyharsány, Kisharsány, Beremend, Villánykövesd, a Vylyan Pincészet, a Mokos Pincészet, illetve a Szársomlyói Szoborpark lesznek, és minden eddiginél több program lesz. Nagyjából ötvenezer embert várnak majd, nem egy színházi előadásra csak sorszámmal lehet majd bejutni (tízezer sorszámot osztanak ki neten és élőben, helyben is), szombaton este pedig egy nagyszabású, háromórás Leonard Cohen-Cseh Tamás emlékkoncert lesz a szoborparkban. Erről videónkon Beck Zoltán beszél.

Bérczes László pedig elárulta a sajtótájékoztatón azt is, hogy nem sokon múlt, hogy Leonard Cohen is eljöjjön sztárvendégként a Katlanra, de végül ez nem jött össze. Akkor útkeresésben volt a világhírű, tavaly elhunyt művész, akkoriban fordult a zen buddhizmus felé. Még érdekesebb infó, hogy akkor Cseh Tamás kereste meg, hogy egy közös programot hozzon vele össze a Katlanon. Az idei jubileumi fesztiválon ezért is lesz várhatóan ez a zárókoncert az egyik legizgalmasabb előadás ami az elmúlt tíz évben történt Baranyában.

A Katlanon lesz egy napig Krasznahorkai László, végig itt lesz Hajdu Szabolcs és családja, illetve kis színházi társulata. Az azonban még kérdés, hogy Törőcsik Mari végül vállalni tudja-e, hoyg megnyitja az idén is a fesztovált, mint a Katlan egyik örökös fővédnöke, a másik a néhai Cseh Tamás, aki az első fesztivált nyitotta meg annak idején.

 

.  

 

A programokat tessék a fenti linken elérhető honlapon szemezgetni, biztosan nagyon jó lesz idén is a Katlan. Az idei programfüzet előszavában van egy kis összefoglaló a kezdetekről és a múltról, és egy olyan rész is, aminél jobban nem is lehetne zárni cikkünket, nem is teszünk másképpen.

?Háy János mondta a kezdetekkor: az Ördögkatlan olyan lesz, amilyenné mi tesszük. Kilenc év után kimondhatjuk: az Ördögkatlan jó lett, mert – legalább öt napig – jók vagyunk

 

 

 

 

KategóriákMETÁL