PÉCS Felgyorsul a következő hetekben a Momentum  pécsi-baranyai felvételiztetése, és megyejárásra is indulnak. A  cél egy erős új megyei szervezet kiépítése.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz út elején járnak a Momentum pécsi alapszervezeténél, de a következő hetekben szeretnék egyrészt teljesen hivatalossá tenni az alapszervezet működését, másrészt felgyorsítani a pécsi és a baranyai pártszervezet kiépítését – tájékoztatta a hírről a Szabad Pécset Nemes Balázs, a Momentum pécsi szervezetének egyik alapítója.

 A pécsi szervezetet négyen alapították, de már mintegy két tucatnyian vannak tagjaik, és hivatalosan is megalakulnak, közölte. Hamarosan pedig jóval többen lehetne, mert már most több tucatnyian várnak a felvételi interjújukra, a szervezetbe való bekerüléshez ez ugyanis nélkülözhetetlen.

A Szabad Pécs a hír apropóján mini interjút is készített Nemes Balázzsal. 

? Lesznek-e jövőre képviselő-jelöltjeik Baranyában, illetve 2019-ben lesz-e önálló pécsi polgármester-jelöltje a Momentumnak?

? Természetesen lesznek, mind a négy Baranya megyei egyéni választókerületben lesznek jelöltjeink, és 2019-ben lesz pécsi polgármester-jelöltünk.

? Hogyan látják Baranya és azon belül Pécs helyzetét?

? Baranya az ország egyik leszakadó megyéje. A pécsi és a régióbeli gazdasági teljesítmény kiábrándító, gyakorlatilag nincsen életképes vállalkozói szféra. Nagy és növekvő az elvándorlás, holott minden adottság megvan hozzá hogy Pécs ismét régió központként működjön. Ez egy nagyon szomorú történet, és rengeteget dolgozunk azon, hogy megfordíthassuk.

? Miképpen értékelik Páva Zsolt és a Fidesz elmúlt 7-8 évét Pécsett?

? Páva Zsolt és a Fidesz az elmúlt években asszisztált a megye hanyatlásához. Az országos tendenciákba tökéletesen illően tengernyi közpénz folyik el, emlékezetes a köztéri világítás-fiaskó, a busztender és még számtalan egyéb ügy, de a pogányi reptér is kihasználatlan, pedig Debrecen mintájára igenis erős regionális központ lehetne a pécsi reptérből is.

? Mit csinálnának másképpen mint ők?

? Gyakorlatilag mindent máshogy csinálnánk, a konkrétumot nyilvános eseményeken, fórumokon és vitákon szeretnénk bemutatni és körüljárni, hiszen a demokrácia alapja az értelmes eszmecsere és a vita.

? Vannak-e terveik arra, mivel, miként lehetne felpörgetni Pécs gazdaságát?

? A helyi gazdaság egyszerre több problémától szenved, ha egyet ki kellene emelnem, az a túladóztatás. Erre az építményadó egy emlékezetes példa.

KategóriákPOP