PÉCS A koraszülöttek gyógyítása iránti elhivatott, több mint három évtizedes példaértékű szakmai munkája, értékes és sokoldalú tudományos közéleti, valamint fáradhatatlan szakoktatói és oktatásszervezői tevékenysége elismeréseként a Vilmos püspök-díjat adományozta Pécs MJV Önkormányzata prof. dr. Ertl Tibor gyermekgyógyász és neonatológus szakorvos részére. A díjat pénteken délután adta át Páva Zsolt polgármester.

A cikk a hirdetés után folytatódikErtl Tibor 1950-ben született Kaposváron. 1975-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerzett általános orvosi diplomát. 1980-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 1983-ban neonatológiából tett szakvizsgát. 1990-ben megszerezte az orvostudományok kandidátusa, 2001-ben az MTA doktora címet. Kutatási területe a koraszülöttek respirációs zavarainak megelőzése. 

2010 és 2012 között a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek (MOTESZ) elnöke volt. Tagsága kezdetén a folyamatos továbbképzések minősítésére létrehozott képzési és tudományos bizottságban vett részt. 2005-ben a szervezet elnökségébe választották, ahol elnökségi tagként, majd alelnökként dolgozott. Vezetése idején jelentős pozitív szervezeti és működési változások mentek végbe. A képzési és tudományos bizottság elnökeként folyamatosan részt vett a MOTESZ-hez érkező jogszabálytervezetek véleményezésében.

Ertl Tibor a Magyar Rektori Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Bizottságának elnöke. Tagja az Egészségügyi Tudományos Tanács Igazságügyi Szakértő Bizottságának, továbbá fennállása óta tagja az Egészségügyi Szakképzési és Továbbképzési Tanácsnak. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara szak- és továbbképzésért felelős dékáni megbízottja.

2014-ben az egészségügyi ellátás fejlesztése terén szakmai és közszolgálati munkájában elért kimagasló sikereiért Batthyány-Strattmann László-díjat, 2016-ban a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tiszti kereszt polgári tagozat kitüntetést kapott.

 

Ertl Tibor részére a koraszülöttek gyógyítása iránti elhivatott, több mint három évtizedes példaértékű szakmai munkája, értékes és sokoldalú tudományos közéleti, valamint fáradhatatlan szakoktatói és oktatásszervezői tevékenysége elismeréseként adományozta Pécs a Vilmos püspök-díjat, azaz a város tudományos díját.

KategóriákPOP