VÉLEMÉNY Mind a 18 vidéki lap a Fidesz irányítása alá került. Ezzel a kormány részéről befejeződött a térhódítás. Nagyon félhetnek. Van is rá okuk.

A cikk a hirdetés után folytatódikTudtuk, hogy egyik exfőnökünk, a Pofátlanság Élő Szobra, a csinos öltönyökben járó osztrák nemesember, Heinrich Pecina fogja befejezni a vidéki napilappiac fideszizálását. Ő már hamarabb bejelentkezett a Russmedia három lapjára, de Andy Vajna gyorsabb volt, ő már a múlt héten lecsapott a kormányzó Fidesznek még hiányzó öt vidéki lap közül kettőre, plusz a Borsot is megvette. 

A HírTv értesülése szerint az Észak-Magyarország, a Kelet-Magyarország és a Hajdú-Bihari Napló nyomtatott, illetve online kiadása is Heinrich Pecina osztrák üzletember érdekeltsége mostantól. Ahogyan az rosszabb helyeken bevett, a tulajdonosváltozásról a dolgozókat kör-e-mailben értesítették. De ne legyenek kétségei senkinek, az újságírók egészen biztosan tudták már, hogy legkésőbb az ősz elejéig be fogják darálni őket is.

Emlékeznek? Pecina volt az az osztrák üzletember, aki korábban Mészáros Lőrinc, azaz a felcsúti Zuckerberg kezére játszotta a Népszabadságot bedöntő Mediaworks kiadót.

Pecinát mindenki strómanként emlegette a Mediaworks megvásárlásakor, cikkek sora született erről, és a cégen belül is ez a pletyka terjedt akkoriban. Később jónéhány cikkben meg is nevezték, kinek az emberének gondolják őt: Spéder Zoltán volt Index-tulajdonos strómanjának. Ugyanakkor a Magyarországon már régóta üzletelő osztrák férfi mindig a gazdag befektető képében tűnt fel.

Pecináról az osztrák Kurier írta meg, hogy 2016 őszén, a magyarországi médiavihar közepette az üzletember a vádlottak padján ült Klagenfurtban, a Hypo Alpe-Adria Bank perében. Beismerte, hogy törvényellenes módon, 4,3 millió euró értékben három hamis számlát állított ki, de azt mondta, már sajnálja, megbánta ezt. 

A lényeg azonban mégiscsak az, hogy persze van még némi papírmunka, de a mű elkészült: a Fidesz letarolta a vidéki napilappiacot – ebben az országban ezzel kapcsolatban nem hiszem, hogy sokaknak kétsége lenne, a magyar okos nép. Innentől már csak élvezniük kell az előadást a habonyoknak, rogánoknak, vajnatimiknek.

Csak azt nem értjük, miért nem Mészáros Lőrinc vette meg. Talán már az agyban, a pártközpontban is úgy vélték, kiverheti a biztosítékot, ha Mészáros jön és győz megint. Kivéve, ha úgy okoskodnak, hogy az egyszer már nem jött be (lásd még: G-nap), hogy nagyjából egy kézben volt (tudjukkiében) az Orbánhoz köthető média igen nagy hányada. Bármelyik is az igaz (mert valamelyik az, ebben biztosak lehetnek), az azt is jelenti, hogy pénz van számolatlanul, és hogy félnek. Ez viszont azt is jelenti, hogy van miért.

KategóriákMETÁL