Kilencvenkilenc új érdekeltségig jutott csak az ország géniusza (csak az országé?). Szóval a hangok, miszerint Orbán legfőbb oligarchájának a magyar nemzeti tőkésosztály legfénylőbb csillagának gazdagodása problémás lenne, meg kérdéses a háttere stb., az mind-mind lárifári.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Átlátszó szépen összegyűjtögette a cégek tengerét, de hát mit érnek vele azon kívül, hogy fel tudnak rajzolni egy szép alakzatot? Egy éve 125 céget tudtak Mészároshoz kötni, most sem többet mint 224-et. Persze, vannak olyan hangok is, miszerint csak az újakból 2-3-4 is elég lenne bárkinek, és bármelyik, de ők nem hisszük, hogy mernek nagyot álmodni.

Valószínűleg az Átlátszónál is érezték, hogy Mészáros új cégei nem jelentenek elég puskaport egy új cikkhez, szóval rögtön mellé tették a Mol-Vidi-s Garancsit is, sőt még Andy Vajnát is. Utóbbiról amúgy éppen tegnap jelent meg, hogy extévétulajdonos lesz hamarosan, és pont a felcsúti médiacézár, volt polgármester lesz az, aki megpróbálja majd tulajdonosként jó irányba kormányoztatni a valamikori ?csigatévét?.

Nekik összesen majdnem 400 cégük van egyébként.

?Mészáros szinte minden szektorban jelen van. Érdekelt egy bankban (MKB), egy biztosítóban (Cig Pannónia), egy tévében (Echo TV), rengeteg újságban (Mediaworks), hotelekben (Hunguest Hotels) kempingekben (Balatontourist), borászatokban (Dereszla), de hozzá köthető ma már az aligai strand és a Mátrai Erőmű is.

Vagyona a napi.hu becslése szerint 280 milliárd forint, sikerét pedig nehéz nem az Orbán-kormányhoz kötni. Bár Mészáros szereti azt hangoztatni, hogy 2010 előtt is sikeres üzletember volt, az igazság az, hogy abban az évben mindösszesen 3 vállalkozása volt, melyek összesen kicsit több, mint 200 millió forint nyereséget termeltek” – írja az Átlátszó.

A pontos számokról és cégekről azonban olvassák el a teljes cikket ITT.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL