BALHÉ – Pécsett csak lesúrolták a színes festést a járdáról, Kaposváron ennél tovább ment az önkormányzat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Magyar Kétfarkú Kutya Párt több településen is kiszínezte már a járdarepedéseket, emellett padokat javítottak és virágokat ültettek. A lakosság többnyire örömmel fogadja az akciókat, a városvezetők viszont már kevésbé. Pécsett rögtön a rendőröket küldték a Ferencesek utcájában tevékenykedő kétfarkúakra – az aktivistákat elő is állították, a színes festéket pedig eltávolították. A botrányos eset óta viszonylag nyugalom van a városban: a Kétfarkúak ültethetnek virágot, vagy festhetnek járdahibát, legfeljebb igazoltatják őket.

Nem úgy Kaposváron, ahol lassan szabályos háború folyik a Kétfarkúak és az önkormányzat között. A négyszínfestők ellen több esetben is eljárást indítottak, sőt, helyi rendeletet is hoztak, hogy ne lehessen büntetlenül a járdára rajzolni/festeni. 

A legutóbbi eset azonban már a harcedzett aktivistákat is meglepte. Nemrég környezetszépítő akció keretében színes gumikba virágokat ültettek Bajcsy-Zsilinszky utca könyékén. A virágok azonban pár nap múlva eltűntek. Az ismeretlen tettes legalább húszezer forint kárt okozott. 

A veszélyes, gyerekeknek álcázott aktivisták épp virágbűnöznek – Fotó: MKKP-Kaposvár

 

Ma azonban kiderült, az ismeretlen tettes nagyon is ismerős. Az MKKP-Kaposvár Facebook oldalán ugyanis nemrég jelent meg a hír, hogy megtalálták az ellopott gumikat: az önkormányzat egyik telephelyén. Mint írják, “a helyszín nem más, mint Kaposvár, Gilice Utca 31. Ez az a telephely, ahol a közmunkások délelőtt felveszik a kerti szerszámokat és délután ide is hozzák vissza. Egyik passzivistánk épp ezekben a percekben teszi meg a bejelentést a rendőrségen.”

Fotó: MKKP-Kaposvár 

Hogy vajon ezúttal mivel rukkol elő a kaposvári városvezetés (pl. ők csak szemetet szedtek össze közterületről, a használt gumiabroncsok veszélyes hulladéknak számítanak, és nem tárolhatók közterületen stb.), vélhetően hamarosan kiderül. 

KategóriákMETÁL