Karácsony Gergely, a többek közt az MSZP által is támogatott főpolgármesterjelölt, Zugló polgármestere, a Párbeszéd politikusa nyerte meg a budapesti előválasztást. Ő küzdhet meg Tarlós Istvánnal. A sajtótájékoztatón mindenki arra volt kíváncsi, miért nincs ott Kálmán Olga.

A cikk a hirdetés után folytatódik?Az ellenzéki oldalon véget ért a rivalizálás korszaka? – fogalmazott Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd politikusa szerdán este, Budapesten, azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették a budapesti előválasztás eredményét. Az előválasztás 50 ezer voksolóval már érvényes lett, de végül 70 ezer ember járult az urnákhoz Budapesten. Karácsony Gergely újságírói kérdésre még arról is beszélt, hogy ma a győzelmet Mojitóval fogja ünnepelni, nem keserűlikőrrel. 

?Véget ért az a korszak, amikor nem nézünk hátra, csak előre, közösen fogjuk megváltoztatni Budapestet? – közölte Karácsony.

Mint mondta, a budapesti polgárok emberét keresték Tarlós Istvánnal szemben. Majd úgy fogalmazott, hogy azt, ki lesz a Fidesz jelöltje, egyetlen ember döntötte el, azt viszont, hogy ki lesz az ellenzlk jelöltje, több mint 70 ezer ember döntötte el. Így ő saját magát innentől kezdve ő a budapestiek jelöltje. Hozzátette: a hatalom emberét az emberek hatalmával fogják leváltani.

Később áttért a minapi isztambuli választásra, amely ?még a magyarnál is fojtogatóbb légkörben zajlott, a zsarnoksággal szemben?. Ott most új korszakot, egy igazabb és jobb és toleránsabb korszakot hirdettek meg, és ő maga is valami ilyesmiit akar majd mondnani októberben, bízik benne, hogy lesz rá alkalma majd győztesként.

Abban is teljesen biztos volt Karácsony, hogy a most vele versengő ellenzéki főpolgármesterjelöltek és pártjaik majd támogatni fogják a kampányát, majd később a munkáját is.

Karácsony Gergely az eredmény kihirdetése után a többi ellenzéki jelöltet is dicsérte, szerinte sok Kálmán Olgára és sok Kerpel-Fronius Gáborra lenne szükség az országban és Budapesten. Végül köszönte a neki bizalmat szavazókat, és az őt támogató pártokat és szervezeteket és az aktivisták munkáját, valamint az előválasztást szervezőit.

Több újságír is arra volt kíváncsi, hogy hol van vajon Kálmán Olga /DK/, miért hiányzik a sajtótájékoztatóról (Kerpel-Fronius Gábor /Momentum/ jelen volt). Erre végül senki sem tudta a választ, de Karácsony Gergely és Magyar György ügyvéd a lebonyolítók és a budapesti összefogás képviseletében annyit mondott, hogy ez nem azt jelenti, hogy Kálmán Olga vagy a DK nem támogatja Karácsony főpolgármesterjelölti kampányát.

Címkék:
KategóriákMETÁL