PÉCS?DECS?BALATONALMÁDI Jótékonysági árverést kezdeményezett Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes pécsi úszó  néhány hetet a decsi Vaskó család megsegítéséért. A licit lezárult, összesen több, mint félmillió forinttal segítenek ennek köszönhetően egy bajba jutott családnak. Az úszó azt írta saját oldalán: ?2017 tavaszán a decsi Vaskó család otthona éppen azokban a percekben égett porig, amikor a kitartásról beszélgettem a négygyermekes családfővel. Mindketten szurkolóként voltunk jelen a siklósi judo versenyen?. Nekik most Kendresi mintegy félmillió forinttal tudott segíteni.

A cikk a hirdetés után folytatódik?Úgy döntöttem, hogy a 2016-os riói olimpiai, ?Hungary? feliratú, zöld színű tréning ruhámat aukció keretén belül értékesítem, a liciten befolyt összeget pedig a Vaskó család támogatására fordítom? – írta a pécsi úszó.

Balatonalmádiig utazott Kenderesi Tamás szombaton, hogy átadja riói melegítőjét Orbán Alexandrának

 

A  tűzben szerencsére senki nem sérült meg, de a családfő, Vaskó Sándor két kezével épített háza, és szinte minden másuk is a tűz martalékává vált. A családfő egy ideig autójában, majd egy konténerben, a család többi tagja Szekszárdon, a nagyszülőknél lakott. Kenderesei ezt követően azt mondta, rendkívül mélyen érintette a tragédia, ezért szinte azonnal ígéretet tett arra Vaskó Sándornak, hogy segíteni fog.

A licit három héten át folyt a pécsi úszó honlapján a Pécsi Sport NZrt. által támogatott www.kenderesitamas.hu honlapon. A nyertes 205 ezer forinttal egy Balatonalmádiban élő család, az édesapa, Orbán Zsolt licitált a válogatott melegítőre. Lánya, a 13 éves Orbán Alexandra úszik, emiatt is tartják majd nagyon nagy becsben a melegítőt. Alexandra szombaton a HírTv-nek azt mondta, be fogja keretezni a melegítőt, és kiteszi a szobája falára. Nem tudott róla, hogy édesapja licitál, meglepetés volt, ami amiatt is volt telitalálat, mert a 13 éves úszónak Kenderesi Tamás a példaképe. 

A melegítőt ráadásul a pécsi olimpiai bronzérmes úszó maga vitte el a családnak, és adta át szombaton délelőtt Alexandrának. Mint azt a pécsi uszó HírTv-nek elmondta,  azt már korábban eldöntötte, hogy a nyertes licitet ő maga is kiegészíti, ugyanazzal az összeggel, ami a legmagasabb ajánlat volt. Így lett a licitből 410 ezer forint, amelyhez még további, az aukciótól független felajánlás is érkezett, összesen ennek köszönhetően 523 ezer forintot gyűjtött össze Kenderesi Tamás a Tolna megyei családnak, a pénzt hétfőn utalja el Vaskóéknak, akiknak az álma, hogy új házat tudnak majd építeni.

KategóriákMETÁL