A Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában álló FEJÉR-B.Á.L. Zrt. konzorciuma nyerte a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. radioaktívhulladék-kezelésre és -gyűjtésre kiírt közbeszerzését, írta meg a hírt elsőként a HVG.hu.

A cikk a hirdetés után folytatódikA cég nevét – mint írják – Mészáros három gyermeke keresztneveinek kezdőbetűjéből állították össze. 

A konzorcium másik tagja a West Hungária Bau Kft., amellyel Mészárosék korábban a Nemzeti Lovarda építését is elnyerték. A West Hungária Bau tulajdonosa, Paár Attila volt az, aki 2015-ben megvette Tiborcz Istvántól a közbeszerzéseken szárnyaló, például több magyar városban közvilágítás-korszerűsítást végző Eliost.

Sőt, a WHB neve – mint emlékezhetnek – szóba került a pécsi Zsolnay-botránnyal kapcsolatban is, mint azé a cégé, amely szeretett volna a Zsolnayban tulajdont szerezni egy MFB-s banki követelés megszerzésével, majd a követelés Bachar Najarinak való értékesítével került ki a Zsolnayval kapcsolatos hírekből. 

Na, most e két cég, a Mészáros-gyerekek családi biznisze, és a győri Paár Attila tulajdonában álló WHB konzorciuma nyert el 835,6 millió forintos munkát, ezért a pénzért építhetnek csarnokot, konténmentet, és kapcsolódó infrastruktúrát a Radioaktív Hulladékokat Feldolgozó és Tároló kapacitás-felszabadítás, biztonságnövelés következő ütemének végrehajtásához a Pest megyei Püspökszilágyon.

Mint a HVG megjegyzi, a mostani nyílt eljárás már a második próbálkozás volt a kiíró, állami tulajdonú Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. részéről. A nyílt eljáráson Mészárosék mellett a pályázatra a pécsi MECSEKÉRC Környezetvédelmi Zrt. adott még be ajánlatot. Szóval azok a pécsiek duplán sajnálkozhatnak, akik szeretnék, ha minél több megbízást nyernének el pécsi székhelyű cégek, illetve akik korrupciót gyanítanak egy szabályosan lefolytatott nyílt közbeszerzési eljárás mögött – csak mert éppen a(z) ML-gyerekek cége lett a befutó egy álllami tulajdonú megbízó cég pályázatán. Nekik üzenjük: a(z) ML-gyerekeknek is meg kell állniuk a saját lábukon.

A mindössze két éve alapított Fejér-B.Á.L. Zrt. tavaly nyerte el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minősítését, ez azt jelenti, hogy Mészárosék építőipari cége kaphat megbízásokat az erőműben is, írja a gazdasági-közéleti hetilap internetes kiadása.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL