BÓLY Teleky Zoltán újabb nagy dobásra készül, ezúttal Pécs határain kívül. A Zsolnay Étterem után Bólyban nyit éttermet augusztus közepén Kiskastély Vendéglő néven.

A cikk a hirdetés után folytatódikBár a projektet egyelőre nagy titkolózás övezi, néhány kérdés erejéig szóra bírtuk Teleky Zoltánt. A tulajdonos a Szabad Pécsnek elmondta, az étterem a Batthyány-Montenuovo Kastély egyik régi gazdasági épületében, közismert nevén a Kiskastélyban kapott helyett. Az eddigi vendéglátóhelyeitől eltérő profilra számíthatnak majd a vendégek, nagy hangsúlyt fektetnek a reggelire és a kávéra, utóbbi Szekszárdról érkezik majd Tóth Sándor pörkölőműhelyéből. 

Magyaros vonallal indulnak, stílusban az egyszerűség és szerethetőség fog dominálni. Se nem fine dining, se nem bisztrós, inkább vendéglős, az alapelv a jó alapanyagok erényeinek kiemelése. Mi szívből reméljük, hogy egy új gasztro-zarándokhellyel gazdagodik a megye. (Ráfér.) 

A bólyi Batthyány?Montenuovo-kastély közelében található Kiskastélyt néhány éve újíttatta fel a város önkormányzata a városközponttal együtt, egy 800 milliós pályázat keretében. A régi épületben egykor az uradalmi intéző lakott, később raktárként használták, de ahogy az lenni szokott, a kétezres évekre eléggé lepusztult. 

 

KategóriákPOP