EURÓPAI UNIÓ-MAGYARORSZÁG A nemzeti konzultációhoz kapcsolódó utókampányt két szakaszban, hathetes időtartamra tervezték. Ennek megfelelően a második szakasz az eredeti tervek szerint, július 15-én zárul – közölte a Rogán Antal fideszes propagandaminiszterhez köthető Kormányzati Tájékoztatási Központ. A hírt a Magyar Távirati Iroda adta közzé.

A cikk a hirdetés után folytatódikVagyis ennek értelmében az egyre több kritikában részesülő Soros-plakátok is eltűnnek az utcákról. A kormány azért tartotta fontosnak az egyértelmű eredmények széleskörű ismertetését, mert a konzultáció témáiban elhúzódó vitákra számít, mindenekelőtt a bevándorlás kérdésében. A konzultációt egyébként sikeresnek tekinti a kormány, mert részvételi rekordot és egyértelmű eredményt hozott: a magyarok nem hagyják, hogy nélkülük döntsenek róluk.

“Értjük, hogy Soros Györgynek és embereinek ez nem tetszik, de el kell fogadniuk, hogy akik a konzultációban részt vettek, azoknak meg Soros György politikája nem tetszik” – jegyezték meg.

Hozzátették ugyanakkor: a milliárdos tervei veszélyeztetik Magyarországot.

A Szabad Pécs részvétét fejezi ki azok iránt a civilek iránt, akik szerettek volna még Soros-plakátot átragasztani, és azok iránt a hardcore fideszesek iránt, akik szívesen rázták volna még az öklüket, ahányszor csak megpillantanak egy-egy Ne nevessen a végén-plakátot (azaz sokszor).

Emlékeztetőül: a kormány mintegy 5,4 milliárd forintot költött el erre a kampányra. Eddig nem volt nyilvános, hogy a plakátkampány véget ér július 15-ével. Az új Soros-plakátok pár hete kerültek ki az utcákra.

KategóriákMETÁL