Eredményes közvetítői eljárást folytattak le ugyanis az ügyben, miután kiderült, ki rongált meg szándékosan, “a gyalogosok védelmében” több autót is Pécsett. Az idős nő vállalta, hogy megtéríti a kárt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Járási Ügyészség szerdai közleménye szerint a vádhatóság megszüntette a büntetőeljárást annak az idős nőnek a büntetőügyében, aki 2018 tavaszán és nyarán 15 gépkocsit rongált meg Pécse kertvárosában, majd a közvetítői eljárás során megtérítette az okozott kárt.

Mint írják, a gyanúsított 2018 tavaszától sérelmezte azt, hogy lakóhelyéhez közeli járdaszakaszon az ott parkoló autóktól nehéz a gyalogosközlekedés. Emiatt egy alkalommal szóváltásba is keveredett egy ott megállni szándékozó autóssal.

A tettes az “útjában lévő” gépkocsikon úgy állt bosszút, hogy kulccsomójával megkarcolta azoknak az autóknak a karosszériáját, amelyek mellett elment. Az említett módon az idős nő 15 autót rongált meg, és ezzel összesen több, mint 1 millió forint kárt okozott.

Mivel a gyanúsított vállalta a kár megtérítését, amihez a sértettek is hozzájárultak, az ügyészség 2019 januárjában a büntetőügyet közvetítői eljárásra utalta. Az idős nő a közvetítés során a vállalt jóvátételt megfizette a sértetteknek, és tőlük elnézést is kért, ezért büntethetősége megszűnt. Emiatt az ügyészég a gyanúsítottal szemben indult büntetőeljárást megszüntette.

A hölgy tettét kamerák is rögíztették annak idején

KategóriákPOP